Wpis z mikrobloga

#inpost jak poczta? #kurier #rakcontent #wykopefekt

Słuchajcie, co zrobić jeśli ktoś nadał paczkę z dostawą kurierem przez inpost a nie ma możliwości warowania w domu między 9-17? Rozmawiałem z kurierem, żeby odstawił do paczkomatu, w opcjach przekierowania informowali mnie, że jest taka możliwość jednak po wejściu w aplikację nie ma takiej opcji, jest tylko....sąsiad. Tak się składa, że sąsiedzi też pracują, zostawienie na wycieraczce odpada. Lokalny oddział nie obsługuje przekierowania do paczkomatu - info z centrali inpost.Typ odfajkował dwa razy wizytę (wiedząc z góry, że nikogo nie będzie) przy czym drugi raz nawet nie zadzwonił domofonem bo mam podgląd miejsca gdzie jest urządzenie i nie było żadnego sygnału. Dzwoniłem na infolinię #inpost kilka razy, że mogę odebrać sobie przesyłkę gdziekolwiek byleby po 17. Od razu po otrzymaniu drugiej informacji o nieodebraniu i po próbie kontaktu z kurierem (nie odebrał i nie oddzwonił) dostałem info z centrali, że ktoś się będzie ze mną kontaktował. Przed chwilą dostałem info smsem, że paczka wraca do adresata a ja mogę złożć reklamację. xD Trzecią?

Czy jest sens składać tę reklamację, czy ta goowniana firma po prostu zamknie ją na zasadzie dwa razy nie odebrane?

Nie mam możliwości kontaktu z nadawcą żeby wysłał cywilizowaną przesyłką (jest to rzadka płyta winylowa spoza PL). Jak ten temat rozegrać bo czuję, że przesyłka znów przyjdzie prawidłowo a #inpost zrobi wszystko żeby jej nie dostarczyć?
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
moze Nie ma podanego nr telefonu i adresu email? Bez tych danych może się nie pojawiać taka opcja, ale ręki uciąć sobie nie dam.

@G06DbT: Jak może nie być telefonu czy maila jak próbowałem przekierować w aplikacji. NIE MA OPCJI PACZKOMAT a sąsiad mnie nie urządza bo ludzie podobnie jak ja pracuję. Nienawidzę kurierów i nigdy nie korzystam z tej formy dostawy ale tu nie miałem wyjścia.

Co lepsze, założę
  • Odpowiedz
  • 0
@jazdaniebieski2023 oj nie zawsze. U mnie było że jest do sąsiada albo punktu odbioru z 5 km dalej. Do paczkomatu nie było. Ale tylko raz miałem okazję to sprawdzić bo unikam kurierów. A paczka była mała coś w stylu 20x20 cm i kilogram wagi
  • Odpowiedz