Wpis z mikrobloga

Dlaczego ludzie mają problem z jazdą na suwak? Dramat z tym jest, codziennie przejeżdżam w miejscu gdzie to powinno być respektowane i niestety.. i to nie łebki w starych samochodach.. Mariusze z pracy biurowej tak samo się zachowują no bo przecież nie będzie wpuszczał kogoś przed siebie a najlepiej doda gazu bo to wyścigi uliczne w fordzie b max.. ale jak tu wymagać tego jak większość nawet nie wpuszcza karetki a co dopiero korytarz życia utworzyć.. to już wyższą szkołę jazdy trzeba skończyć najwyraźniej

#samochody #motoryzacja #przepisydrogowe #przepisyruchudrogowego #spoleczenstwo
PrawnydoRadca - Dlaczego ludzie mają problem z jazdą na suwak? Dramat z tym jest, cod...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 3
@PrawnydoRadca uwielbiam jazdę na suwak zawsze jak widzę zwężenie to się wpycham jak zły. Reszta sobie ucieknie od razu na pas bez zwężenia a ja jadę do samego końca dzięki czemu mijam korek. ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@PrawnydoRadca: Szczerze? Ja zawsze wpuszczam zwłaszcza gdy suwak dotyczy świeżo dołączonych do ruchu ze skrzyżowania. To dla mnie naturalne.
Jednak jest czasem tak, że tworzy się nieziemski korek i bardzo długo muszę stać na prawym pasie podczas gdy lewym pasem ładnie sobie śmigają niczym motorówki i co? I spotykamy się na suwaku. Kto ma wtedy pierwszeństwo? Ja co stałam 10 minut dłużej poczciwie trzymając się swojego pasa czy rajdowcy chcący
  • Odpowiedz
i to nie łebki w starych samochodach.. Mariusze z pracy biurowej tak samo się zachowują no bo przecież nie będzie wpuszczał kogoś przed siebie a najlepiej doda gazu bo to wyścigi uliczne w fordzie b max..

@PrawnydoRadca: Powyższy fragment wypowiedzi to 1:1 opis bardzo dużej części filmów na Stop Chamie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@sameowoce no właśnie do wyprzedzania służy i do tego należy go używać zamiast stać na prawym
jakby każdy stał na prawym to by się korki robiły kilometrowe a tak każdy sobie przejedzie
  • Odpowiedz
@sameowoce: to czym innym jest suwak według Ciebie? Takie myślenie to kwintesencja tego, że to nie działa jak należy. Póki nie zrozumiesz, że to nie cwaniactwo, tylko normalna jazda, która jest nawet usankcjonowana, to długa i dosłownie wolna droga przed Tobą ;)
  • Odpowiedz
@sameowoce: to wtedy prawy bedzie pusty i na lewym beda frajerzy ;) chodzi o to, zeby w warunkach wzmozonego ruchu oba pasy byly tak samo zajete i przy zwezeniu jechal pojazd raz z lewego pasa raz z prawego, aby symetrycznie rozladowac korek. To jest w przepisach, nie ma zadnych frajerow, nie wiem skad Twoje takie nastawienie do suwaka.
  • Odpowiedz
@vieniasn:przecież przy każdej okazji opuszczenia zakorkowanego pasa wjeżdża jedno auto, co to za różnica czy wpuszczone właśnie z lewego czy to którego teraz kolej?
  • Odpowiedz