Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@essos nieee , ja wybierałam z byłym pierścionek zaręczynowy jak miałam 20 lat , teraz mając 28 lat jestem sceptyczna co do ślubów , chyba by mi bombelki bez ślubu starczyły
Mi właśnie z wiekiem przeszło nawine myślenie że wezmę z kimś ślub i będziemy żyli długo i szczęśliwie bez żadnych problemów , później doszlo do mnie że większość ludzi w małżeństwach się nie kocha
  • Odpowiedz
@essos
1. Dzieci uważam za stratę czasu po za tym wychowałem się w skrajnej biedzie i wiem że dzieciom teraz nie byłbym zapewnić tego co chciałbym żeby miały. Po za tym nie jestem najbardziej stabilną kredką w piórniku.
2. Singlem jestem w 70% z uwagi na mój wygląd i charakter a w 30% z wyboru bo chyba szukam osoby która nie istnieje a też cenię sobie to że robię co chcę.
  • Odpowiedz
, to nie trwa czasem u kazdego mniej wiecej do i 30 roku zycia?

@essos: po części tak, ale są też grupy osób które nie będą miały bo nie chcą nie czują, nie chcą czuć się odpowiedzialne za nowe istoty.
Kilku moich rówieśników (36lat) deklarowało że dzieci to oni raczej nie będą mieć będąc już w związkach.
Jedni poszli w zwierzęta by zrealizować potrzebę opieki a inni po prostu żyją
  • Odpowiedz
@essos: a nie miałeś nigdy partnerki? Jak nie miałeś to może ciężko ci wyobrazić sobie, ale drugi człowiek to jest taka dawka emocji że r---------a cie od środka. Ja po pierwszym zauroczeniu w wieku 25 lat już wiedziałem, że muszę zmienić całe swoje życie żeby w końcu kogoś mieć, bo wcześniej miałem takie podejście jak ty
  • Odpowiedz
3 dzieci , 2 dziewczynki i chłopca

@Linnior88: pierwsze i drugie dziewczynki a najmłodszy syn, zgadłem? Trzeba jeść dużo arbuzów a przy trzeciej ciąży przerzucić się na jabłka
  • Odpowiedz
Ja skonczylem te 30 lat i coraz częściej zastanawiam sie czy da sie normalnie zyc samemu, czy moze to bedzie ciezko depresyjne

@essos: życie samemu to nic ciekawego i można znaleźć jakiś cope krótkoterminowy, ale na dłuższą metę to lipa. Natomiast związek bez dzieci jest super ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 2
@essos te wszystkie rzeczy, które są fajne w byciu samemu, ale po krótszej lub dłuższej chwili przestajesz się tym cieszyć bo uderza samotność. Odpoczynek samemu w ciszy, spontaniczny urlop, wypad do klubu ze znajomymi, zero kompromisów, zero odwiedzania teściów, maksimum czasu na hobby itp.

Po którymś kolejnym samotnie odwiedzonym kraju, samotnie obejrzanym filmie, samotnie ugotowanym posiłku, samotnym spacerze masz już w p-----e tą wolność i chciałbyś po prostu kogoś mieć. Oczywiście
  • Odpowiedz
via Android
  • 3
@ManuI no właśnie. Najgorzej jak znajomi mają żony, a do tego jeszcze dzieci. A ja nawet znajomych nie mam za wiele
  • Odpowiedz