Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +21
Uwaga konkurs
Kupię dowolny, wybrany prezent na Mikołaja każdej osobie, która poda mi jakąś zaletę Minety Rajovicia (oprócz wysokiego wzrostu)
#mecz
Kupię dowolny, wybrany prezent na Mikołaja każdej osobie, która poda mi jakąś zaletę Minety Rajovicia (oprócz wysokiego wzrostu)
#mecz
źródło: 416dfff53e18b9d3eec9d369076a71cd31fa9c9e7bcee53db0990c11fb192167
Pobierz
SereneCipher +1
W jaki mało inwazyjny sposób zabić kogoś w książce? Że niby przypadek itp Bo pisze pisze i muszę się pozbyć typa i nie wiem jak.

link
i demografia sie wali na poziomie dzietnosci 1.2 najnizej w UE..
... jako panstwo bedace w pulapce sredniego dochodu - kataster mozna juz glosno powiedziec powinien byc calkiem mozliwe od 2 mieszkania... - kataster od 3 mozna kopiowac od innych gdybysmy byli panstwem bardziej rozwnietym o wysokich dochodach
dla jasnosci kataster powiazany np z PITem oznacza ze 5 osobowa rodzina nadal moze miec 2 mieszkania i w sumie 5 w momencie gdy dzieci stana sie pelnoletnie.
#nieruchomosci #demografia #gospodarka #ekonomia #codziennykataster #developerka #mieszkanie
Bijąc w tych co maja 5 mieszkan prawie nic nie zyskasz....
Te pustostany, te mieszkania na najem - to nie żadnych funduszy sa, tylko w zdecydowanej przewadze modelu mam swoje + jedno na najem/puste.
skoro wprowadzasz temat najmu : "Te pustostany, te mieszkania na najem" i " mam swoje + jedno na najem/puste."
to na korych portalach moge sobie te 100 000 ofert pustostanow w samej Warszawie przejrzec?
Przeciez te ktore sa juz wynajete i ktos tam mieszka nie sa
Ehhhh... źle mnie zrozumiałeś.
Pisząc 1+1 1+2 mam na myśli mam swoje mieszkanie i jedno extra lub dwa extra, przecież w następnym zdaniu odnoszę sie do 5 mieszkan....
Bo tez to zastanawia ze skoro w W-wie jest 100 000 pustostanow, to do jakiego wiekszeego miasta sie oni niby wyprowadzili?
a przeciez wg statystyk najgorzej maja male miasta powiatowe. Np jak szybko wyludnia sie Wloclawek...
To nie jest tez tak to ze czepiam sie tylko funduszy. Caly problem rynku wynika
@san-san: jak ktos ma mieszkanie i nie chce wynajmowac (bo boi sie ze najemca zniszczy/przestanie placic, albo bo musi przygotowac mieszkanie na wynajem po dostaniu w spadku i nie ma czasu na to - o obu scenariuszach slyszalem od roznych ludzi) - no to nigdzie nie ogłasza tego. "mam mieszkanie, którego nie wynajme". no nie
Panie kolego....
Nikt sie z Warszawy nie musia wyprowadzac, zeby wygenerowac 100k pustostanow... tu sie po prostu BARDZO duzo buduje, plus nastepuje silna migracja na przedmiescia. W Warszawie mamy BARDZO dorby stosunek nasycenia mieszkaniami na tle Polski - no wrecz modelowy europejski, 500 mieszkan na 1000 mieszkancow.... stad pojawila sie przestrzen na 100k pustostanow ktore "umyka czujnym oczom wzrostowiczow" ;)
8k/m2 to sie buduje TBS wykonczone pod prawie klucz
"bo boi sie ze najemca zniszczy/przestanie placic," a wiadomo ile procent ludzi niszczy i nie placi ? mamy jakies statstyki czy bardziej sa to dobrze sprzedajace sie medialne sensacje ?
I wsrod nich nie placa, bo nie chca, czy nie placa bo nie maja na wygorowany czynsz ?
Brzmi az za bardzo jak wymowka, "Twierdzenie Landlorda", aby nadal utrzymywac
tytułem doprecyzowania - ja raczej nie jestem za obecną sytuacją, do której doprowadziła 8letnia fala "kup i wynajmuj"
@san-san: nie wiem, ale tam często nie ma rozsądku by przytaczać im liczby. Laska mieszkania po babci z łodzi nie wynajmowała, a sama wynajmowała
@san-san: A może przestać inwestować w Warszawę, a zacząć w mniej popularna miasta i mniejsze miejscowości? Tak żeby nie trzeba było wyjeżdżać do Warszawy xD
W-wa jako ze jest najwiekszym miastem to tez najlatwiej o dane i najwiecej ludzi to interesuje.
Natomiast jezeli chodzi o samorzady ktore niby maja umiec sie samorzadzic, to fakycznie Warszawa to jakis ewenement antyspoleczny. Majac tyle pustostanow z ktorymi nic nie robia by jeszcze podstepem wyrzucac z mieszkan ludzi tj ostatnio z Marszalkowskiej. Probuje sobie przypomniec czy jak byli tu ruscy, czy tez pozniej
@san-san: kataster od 3 mieszkania nie ma żadnego sensu bo objął by tylko 0,8% zasobów mieszkaniowych, jest to zbyt mało by wpłynąć na cenę, większe koszty były by z tytułu wyceny lokali niż wpływy z tego podatku.
0.8% to z jednej strony malo, ale z drugiej jaki wywola to wzrost na rynku w postaci liczby dostepnych ofert ? dla ktorych miast, miast powiatowych itp...
'wycena' to swoja droga pole do