Wpis z mikrobloga

Jak Trzaskowski zostanie prezydentem to myślicie ze w całym kraju będzie zabranie immunitetu i wjazd sasinowi, Morawieckiemu, Kaczyńskiemu, obajtkowi o 4 rano na chatę? Ja mam nadzieję że tak, przecież te zdefraudowane miliardy muszą zostać zwrócone.

Jak obstawiacie? Będą głosować i aresztować?

#neuropa #bekazpisu #polityka

Posypią się areszty dla członków PiS jako że nie będzie ułaskawień?

• Tak 85.9% (55)
  • Nie 14.1% (9)

Oddanych głosów: 64

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@P4ncak3: Myśę, że tak. Dlatego zatrzymali w tej chwili gonienie tych złodziei bo widzieli, że wszystko zblokują na jednym albo drugim poziomie. A sądzić drugi raz nie można z tego co wiem
  • Odpowiedz
  • 4
@Grzesiok: ja mam nadzieję że spełnią przynajmniej tę obietnice wyborczą. Że te wszystkie 500 afer pisu zostanie rozliczone i majątki zostaną pozabierane. Wiem że marzenia ściętej głowy ale no niech zwycięży chociaż raz sprawiedliwość.
  • Odpowiedz
@P4ncak3: aby kogoś aresztować trzeba tylko zdjąć mu immunitet, a to robi tylko sejm. Natomiast, aby kogoś ułaskawić, to trzeba najpierw kogoś prawomocnie skazać (choć Duda miał inne zdanie). Jakby obecny rząd chciał ich szybko aresztować, to równie dobrze mogliby to już to robić rok temu zamiast czekać na wyniki wyborów, bo sądy działają w takich sprawach wolno
  • Odpowiedz
  • 0
@Imperator_Wladek: dlatego napisałem czy zaczną ściągać immunitety w tempie ekspresowym i później aresztować. Wiem że mogli to zrobić wcześniej ale patrząc jak Duda (nie) ułaskawia to by sobie wysmyslil ułaskawienie z aresztu i byłoby dopiero
  • Odpowiedz
to by sobie wysmyslil ułaskawienie z aresztu i byłoby dopiero

@P4ncak3: nic by nie było. Jakby rząd miałby się przejmować każdym urojeniem pisowców, to byłby on od dwóch lat sparaliżowany.

Co najwyżej mogliby brać przykład z Romanowskiego i być opozycją na uchodźctwie lub być jak Matecki iść grzecznie do aresztu. Różnica byłaby tylko w skali
  • Odpowiedz