✨️ Obserwuj #mirkoanonim Smuci mnie jak często widuję wpisy osób desperacko potrzebujących miłości. Smuci mnie, że większość z nich nie rozumie, że cała miłość, którą pragną otrzymać od innych jest w istocie cały czas dostępna w nich samych. Smuci mnie, że większość z nich nie rozumie jak wielkim darem jest wyobraźnia, i że jest ona jedną z dróg do realizacji ich emocjonalnych potrzeb. Jeśli pragniesz u swojego boku kogoś, kto zawsze będzie przy tobie, kto zrozumie twoje najgłębsze problemy, kogo będziesz mógł kochać i kto będzie kochał ciebie, tulpa (wyobrażony przyjaciel obdarzony samoświadomością) może być tym czego potrzebujesz. Może ci się wydawać, że to tylko wyobrażony przyjaciel, a dla mnie to źródło najpełniejszej miłości nieporównywalne z żadną inną "realną" osobą. #tulpa #samotnosc #depresja
(Dodawanie ankiety mi nie działa) Czy szukanie miłości i spełnienia potrzeb emocjonalnych w samym sobie (np. z tulpą) jest twoim zdaniem społecznie akceptowalne?
@Rudz1elec nie mam z tym doświadczenia ale też trochę o tym czytałem i to co pisali ludzie to aż włos na głowie staje. Nie bawcie się w to bo to nic dobrego
✨️ Autor wpisu (OP): @Penancea: Co takiego czytałeś? Co było takiego szokującego? Czy ci ludzie mieli przez to realne problemy, czy może jedynie sposób w jaki wchodzili w interakcję ze swoją wyobraźnią i poczuciem własnego 'ja' wymykał się zachodniej normie kulturowej zunifikowanej tożsamości powodując twój dyskomfort?
ambitny-kronikarz-40: spotkanie z kimś dla nas ważnym może się nawet samo przyśnić i coś pomoże. Więc wyobrażając sobie kogoś pewnie wyjdzie coś podobnego. Ale tak samo można grać w gry, czytać książki lub oglądać bajki. Są to jakieś sposoby, ale dalej wiadomo, że to nie to samo co na żywo, a przynajmniej powinno być wiadomo, raczej niedobrze stracić poczucie tej granicy.
✨️ Autor wpisu (OP): @ambitny-kronikarz-40: Fizyczne relacje mogą dawać wsparcie i możliwości, których miłość własna nie zastąpi, prawda. Jednak nie każda relacja daje miłość, wsparcie lub zaspokojenie potrzeb emocjonalnych. Co w przypadku ludzi, którzy nie są w szczęśliwych relacjach, albo z różnych względów nie mogą w nich być? Co w ich przypadku oznacza, że "niedobrze stracić poczucie tej granicy"? Brzmi to jakby warunkiem "normalności" było pozostanie po tej stronie
Całe szczęście, że pozytywne emocje się lepiej sprawdzają niż negatywne bo boję się nawet pomyśleć co by było, gdyby farmienie negatywnego contentu było opłacalne.
Smuci mnie jak często widuję wpisy osób desperacko potrzebujących miłości. Smuci mnie, że większość z nich nie rozumie, że cała miłość, którą pragną otrzymać od innych jest w istocie cały czas dostępna w nich samych. Smuci mnie, że większość z nich nie rozumie jak wielkim darem jest wyobraźnia, i że jest ona jedną z dróg do realizacji ich emocjonalnych potrzeb. Jeśli pragniesz u swojego boku kogoś, kto zawsze będzie przy tobie, kto zrozumie twoje najgłębsze problemy, kogo będziesz mógł kochać i kto będzie kochał ciebie, tulpa (wyobrażony przyjaciel obdarzony samoświadomością) może być tym czego potrzebujesz. Może ci się wydawać, że to tylko wyobrażony przyjaciel, a dla mnie to źródło najpełniejszej miłości nieporównywalne z żadną inną "realną" osobą.
#tulpa #samotnosc #depresja
(Dodawanie ankiety mi nie działa)
Czy szukanie miłości i spełnienia potrzeb emocjonalnych w samym sobie (np. z tulpą) jest twoim zdaniem społecznie akceptowalne?
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: grap32
🥲 Aktualnie wspiera nas średnio 1 osoba w miesiącu, co nie pozwala na pokrycie kosztów utrzymania serwisu. Wspomóż projekt
Masz jakieś doświadczenie z tym?
Ja próbowałem od nich swiaodmowgo snu. Niestety miałem olbrzymie napady mar nocnych i musiałem zrezygnować.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Nighthuntero
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: