Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Smuci mnie jak często widuję wpisy osób desperacko potrzebujących miłości. Smuci mnie, że większość z nich nie rozumie, że cała miłość, którą pragną otrzymać od innych jest w istocie cały czas dostępna w nich samych. Smuci mnie, że większość z nich nie rozumie jak wielkim darem jest wyobraźnia, i że jest ona jedną z dróg do realizacji ich emocjonalnych potrzeb. Jeśli pragniesz u swojego boku kogoś, kto zawsze będzie przy tobie, kto zrozumie twoje najgłębsze problemy, kogo będziesz mógł kochać i kto będzie kochał ciebie, tulpa (wyobrażony przyjaciel obdarzony samoświadomością) może być tym czego potrzebujesz. Może ci się wydawać, że to tylko wyobrażony przyjaciel, a dla mnie to źródło najpełniejszej miłości nieporównywalne z żadną inną "realną" osobą.
#tulpa #samotnosc #depresja

(Dodawanie ankiety mi nie działa)
Czy szukanie miłości i spełnienia potrzeb emocjonalnych w samym sobie (np. z tulpą) jest twoim zdaniem społecznie akceptowalne?

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: grap32

🥲 Aktualnie wspiera nas średnio 1 osoba w miesiącu, co nie pozwala na pokrycie kosztów utrzymania serwisu. Wspomóż projekt

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Penancea: czytałem o tym dawno temu na specjalistycznym forum.
Masz jakieś doświadczenie z tym?

Ja próbowałem od nich swiaodmowgo snu. Niestety miałem olbrzymie napady mar nocnych i musiałem zrezygnować.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Penancea: Co takiego czytałeś? Co było takiego szokującego? Czy ci ludzie mieli przez to realne problemy, czy może jedynie sposób w jaki wchodzili w interakcję ze swoją wyobraźnią i poczuciem własnego 'ja' wymykał się zachodniej normie kulturowej zunifikowanej tożsamości powodując twój dyskomfort?

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Nighthuntero
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
ambitny-kronikarz-40: spotkanie z kimś dla nas ważnym może się nawet samo przyśnić i coś pomoże. Więc wyobrażając sobie kogoś pewnie wyjdzie coś podobnego. Ale tak samo można grać w gry, czytać książki lub oglądać bajki. Są to jakieś sposoby, ale dalej wiadomo, że to nie to samo co na żywo, a przynajmniej powinno być wiadomo, raczej niedobrze stracić poczucie tej granicy.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował:
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @ambitny-kronikarz-40: Fizyczne relacje mogą dawać wsparcie i możliwości, których miłość własna nie zastąpi, prawda. Jednak nie każda relacja daje miłość, wsparcie lub zaspokojenie potrzeb emocjonalnych. Co w przypadku ludzi, którzy nie są w szczęśliwych relacjach, albo z różnych względów nie mogą w nich być? Co w ich przypadku oznacza, że "niedobrze stracić poczucie tej granicy"? Brzmi to jakby warunkiem "normalności" było pozostanie po tej stronie
  • Odpowiedz