Wpis z mikrobloga

Hej, znajdzie się ktoś do pomocy? Chcę pozbyć się baterii w telefonie Samsung Galaxy s10, używam go do samochodu, leży sobie w schowku... bardzo, ale to bardzo mi się on nagrzewa gdy jest podpięty pod ładowarkę co mnie denerwuje mega bo nie raz to poparzyć się idzie od niego, wydaję mi się, że to kwestia tego, że bateria się ładuje ciągle... dlatego pomyślałem, żeby usunąć baterię z telefonu, po prostu zrobić coś, że jak dostanie prąd to się uruchomi, połączą mi się aplikacje i internet, jak zostanie odpięty zapłon to on się wyłączy.. ale nie wiem czy takie rozwiązanie by mi przeszło też bo zanim się uruchomi to zejdzie w sumie :D a jak zapłon odłączę, czyli zgaszę auto od razu odcina od ładowania... kurcze nie wiem co robić, podpowiedzcie coś :D Dodam, że nie jestem elektronikiem, nie mam lutownicy ani nic :D #elektronika #smartfon #samsung #android #elektrotechnika
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@kidi1: s10 zawsze słynęły z tego, że się grzeją :D więc wykluczałbym ładowarkę chyba... a w ogóle trochę się też boję pozostawiać na słońcu na tylu stopniach w aucie telefon z bateria... nie wiem czy to bezpieczne
  • Odpowiedz
kurcze nie wiem co robić

@fiksbo: wymienic baterie w serwisie, albo znalezc innego sztrucla do auta ktory sie nie nagrzewa.

Bo potem bedzie dramat, jak w trakcie jazdy ci sie ogniwo zapali, albo po tym jak go wrzucisz do schowka .
Taka bateria jest nie do ugaszenia, a syf ze spalania nie
  • Odpowiedz
  • 0
@PurpleHaze: parzy czasami... nie zawsze... właśnie tu o to chodzi, dlatego pomyślałem, o tym aby wyciągnąć na stałe ogniwo, podać mu zasilanie po kablu i po fipilku... tylko znowu usunąłem baterię odpiąłem to mi się pojawił na telefonie wykrzyknik po kablu i nic nie można było zrobić
  • Odpowiedz
Może masz złą ładowarkę. Nieodpowiedni amperaż.

@kidi1: amperaz ładowarki będzie nieodpowiedni, jeśli będzie zbyt mały, a wtedy telefon by się nie grzał. W drugą stronę to nie działa, podłączenie telefonu do ładowarki 100A nie oznacza, że popłynie prąd ładowania 100A.

bardzo, ale to bardzo mi się on nagrzewa gdy jest podpięty pod ładowarkę co mnie denerwuje mega bo nie raz to poparzyć się idzie od niego,

@fiksbo: no
  • Odpowiedz
  • 0
@Jarek_P: spokojnie nie mam aż takiego prestiżowego samochodu aby instalować moduły, po prostu miałem stary telefon samsung galaxy s10 w szafie i zrobiłem duplikat karty sim mojego numeru i korzystam w nim z muzyki i czasami nawigacji, stąd pomysł o wyciągnięciu baterii, telefon dodatkowo jest prawie że otwarty z tyłu bo mi się klapka odkleiła dlatego wiem o tym, że baterię łatwo jest odpiąć bo już ją odpinałem ale wtedy
  • Odpowiedz
@fiksbo: trzymaj go na trybie oszczędzania energii ciągle, daj w opcjach ograniczenie CPU, jasność ekranu na minimum i będzie się grzał trochę mniej
  • Odpowiedz
@fiksbo: grzeje się telefon czy bateria?
Jak bateria - to do wymiany, jest uszkodzona
Jak telefon - a baterię możesz "relokować" - to przerobić przewód baterii na dłuższy, i niech się procesor w telefonie grzeje ile chce (bo to on zapewne grzeje) - a bateria będzie miałą wtedy spokojne życie.
W ostetczności - do całośći przywalić gruby radiator, na termopadzie do całości dociśnięty trytytką spiąć - i niech oddaje sobie
  • Odpowiedz