Wpis z mikrobloga

#play #upc
Jestem abonentem UPC (obecnie, hatfu, play) odkąd ten dostawca istnieje (wcześniej Chello). Pod względem jakości łącza UPC to zawsze był nadinternet. Jedyny dostawca, który był w stanie zrównać się pingami i stabilnością z Gdańskim Limesem z NASK. Przez te wszystkie lata nie miałem praktycznie żadnych problemów z winy UPC, poza kilkoma chwilowymi przerwami w dostawie neta, które występowały średnio raz na 3 lata. Jak tylko coś się działo, to utrzymaniowcy sprawnie ogarniali i przełączali ruch, żeby u klienta był jak najmniejszy impact. Niestety odkąd ten p--------y Play - firma P4, która niszczy wszystko czego się dotknie - przejęła UPC, to jest awaria za awarią, a stabilność tego łącza to jest jakiś p--------y żart. Pierwszy raz w życiu, z uśmiechem na twarzy napiszę obszerne pismo do UOKiK, z załączeniem logów i wykresów z Pingplottera, ze wskazaniem na ich p--------e węzły aorta.net i całą resztę ich obsranej infrastruktury, której nie potrafią utrzymać, bo pewnie pozwalniali wszystkich ogarniętych ludzi z UPC, którzy się tym zajmowali i na ich miejsce zatrudnili randomowych ludzi z ulicy, którzy powiedzieli, że kiedyś konfigurowali router u kolegi i 4000 brutto na b2b im wystarczy. Jeśli ktoś by się chciał przyłączyć do skargi, lub chciałby dorzucić swoje materiały to zapraszam.
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dyskoteka: Współczuję. Do stycznia jeszcze byłem użytkownikiem na umowie z UPC i nadchodziła pora na zmianę umowy ponieważ Play zaczął mnie straszyć tym że aktualne urządzenia przestaną działać. Zrobiłem research i opinie na temat Play są tragiczne. Mój ojciec używa i mówi że nigdy więcej a sam kontakt z infolinią woła o pomstę xd
Finalnie zdecydowałem się na światłowód z T-Mobile który co prawda jest na łączu Vectry ale przynajmniej
  • Odpowiedz
  • 0
Na wynajmowanym mieszkaniu miałem UPC i było zajebiście. Po przejęciu przez Play nie było jakoś źle, nie narzekałem. Kupiłem swoje mieszkanie, dosłownie po drugiej stronie ulicy, gdzie była już infrastruktura UPC. Poszedłem do salonu Play i mówię, że chciałbym przenieść usługę na własne mieszkanie. Mila pani mówi, skumajcie, NIE DA SIE, ONI NIE MAJO PROCESU. Musiałbym zerwać istniejącą umowę, zapłacić KARE (w UPC miałem miesięczny okres wypowiedzenia, w Play były tylko 12
  • Odpowiedz
@dyskoteka: Jak dowiedziałem się, że Play wjeżdża, to już wiedziałem, że dobrze nie będzie. Dosłownie dzień po oficjalnym przejęciu już były loty w stylu skaczącego pingu i przerywanego połączenia. Szybko poszło XD. Na szczęście się wyprowadziłem i lokalny janusz w powiatowym się uwija zaskakująco sprawnie.
  • Odpowiedz
  • 1
Nie spodziewałem się takiego odzewu. Prawdopodobnie jutro zacznę zestawiać jakiś monitoring łącza na stałe i zacznę uporządkowywać to co już mam zebrane do tej pory. Dopiero zabieram się za czytanie komentarzy, ale od razu mogę powiedzieć, że na pewno sprawa będzie rozwojowa, bo mam już kilka pomysłów.
  • Odpowiedz
@dyskoteka ja tylko mogę się ewentualnie spytać Gdzie mieszkasz, no i moje drugie pytanie, czy masz usługę zwykła konsumencką, czy usługę biznes z gwarantowanym łączem i SLA. ?
  • Odpowiedz
No i jeszcze jedna rzecz. Do wszystkich którzy mają UPC/Chello/Play czy innego operatora po sieci HFC która P4 udostępnia jako PŚO czyli tmobile itd, to wszystko docelowo i tak idzie do wyj!@#€%a . Wszędzie docelowo będzie światło.

To długi proces bo trzeba wybudować całą infrastruktury na nowo, od zera, a aktualnie P4 utrzymuje miedz budując światło w tym samym czasie.

HFC to nie technologia jak FTTH/FTTB
  • Odpowiedz
  • 0
Pod moim adresem jest cała infra i światłowód od Play jest dostępny. W związku z tym, że nie zgodziłem się na zmianę umowy, to nie mam do światłowodu dostępu "bo nie"
  • Odpowiedz
@dyskoteka i tak i nie, zależy jaki procent.
SLA to masz przy biznesie z gwarantowanym łączem który masz w umówie . I takie łącza są zapinane na aktywie. Nawet nie GPON , a tym bardziej HFC co masz aktualnie zapewne.
  • Odpowiedz
@dyskoteka Normalna praktyka, przedłużenie umowy wraz ze zmianą technologii dostarczania łącza. Każdy ISP to stosuje. HFC i tak Ci w końcu wywala bo nie będą utrzymywać dwóch różnych infrastruktur na tym samym adresie, bo to duże koszta, a finalnie sami Tobje wypowiedzą umowę jak nie przejdziesz na światło.
Proste
  • Odpowiedz
  • 0
@kamikaze_ rozumiem. Muszę się doinformować w tym temacie, przejrzeć umowy itp. Osobiście nie mam problemu z podpisaniem nowej umowy, ze względu na zmianę technologii. Mam problem z praktykami stosowanymi przez P4 i dramatycznym spadkiem jakości usług po przejęciu gotowej infry od UPC. Na pewno będę ten temat weryfikował też pod kątem prawnym zanim napiszę do UOKiK. Na chwilę obecną mam też trochę logów i wykresów zbieranych w okresach po 8-12h gdzie
  • Odpowiedz