Wpis z mikrobloga

#play #upc
Jestem abonentem UPC (obecnie, hatfu, play) odkąd ten dostawca istnieje (wcześniej Chello). Pod względem jakości łącza UPC to zawsze był nadinternet. Jedyny dostawca, który był w stanie zrównać się pingami i stabilnością z Gdańskim Limesem z NASK. Przez te wszystkie lata nie miałem praktycznie żadnych problemów z winy UPC, poza kilkoma chwilowymi przerwami w dostawie neta, które występowały średnio raz na 3 lata. Jak tylko coś się działo, to utrzymaniowcy sprawnie ogarniali i przełączali ruch, żeby u klienta był jak najmniejszy impact. Niestety odkąd ten p--------y Play - firma P4, która niszczy wszystko czego się dotknie - przejęła UPC, to jest awaria za awarią, a stabilność tego łącza to jest jakiś p--------y żart. Pierwszy raz w życiu, z uśmiechem na twarzy napiszę obszerne pismo do UOKiK, z załączeniem logów i wykresów z Pingplottera, ze wskazaniem na ich p--------e węzły aorta.net i całą resztę ich obsranej infrastruktury, której nie potrafią utrzymać, bo pewnie pozwalniali wszystkich ogarniętych ludzi z UPC, którzy się tym zajmowali i na ich miejsce zatrudnili randomowych ludzi z ulicy, którzy powiedzieli, że kiedyś konfigurowali router u kolegi i 4000 brutto na b2b im wystarczy. Jeśli ktoś by się chciał przyłączyć do skargi, lub chciałby dorzucić swoje materiały to zapraszam.
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dyskoteka: w dodatku obniżyli mi prędkość internetu z 750mbs do 300mbs, cena praktycznie bez zmian i mam przymusowy pakiet telewizyjny z UPC, który nie działa już w Play xD
Chyba czas się ewakuować :D
Niestety u mnie jedynie Netia jest na światłowodzie ;/
  • Odpowiedz
  • 5
@SubsaharyjskaAlpaka: zachęcam do kontaktu z UOKiK w takim razie. Na mnie próbowali wymusić podpisanie nowej umowy na dużo gorszych warunkach, a do tego z telefonem i pakietem TV, których nie potrzebuję. W związku z tym, że nie dałem się zrobić w c---a, to okłamali mnie, że w moim przypadku nie da się wziąć innego pakietu internetu ze względu na brak dostępnej infrastruktury w moim budynku. Oczywiście infrastruktura jest i Ci,
  • Odpowiedz
@dyskoteka: jak ja się cieszę, że przeprowadzam się i zmieniam UPC na Toya. Ostatnio jest dramat, zwiechy internetu niemal codziennie. Człowiek robi sobie kolację, chce do niej coś spokojnie obejrzeć i... g---o, zwiecha, buforowanie i brak połączenia. Wściekłosć już powoli człowieka bierze.

Nigdy nigdy nigdy internetu od Play czytaj UPC.
  • Odpowiedz
@dyskoteka
Najgorzej, że tych wszystkich fajnych dostawców wchłaniają większe firmy i jak za dotknięciem gównianego Midasa - miałem 6 lat Logotus i chyba była jedną godzinna awaria. PRZEZ 6 LAT! A teraz jest Netia, bo ich wchłonęła. Nie dość, że drożej, to wolniejszy net, to jeszcze o takiej stabilności można marzyć ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@dyskoteka: plus 1 i mogę tylko powiedzieć, że zauważyłem to samo od momentu przejęcia UPC przez P4. Cytując znanych i lubianych - "to jest dramat", powodzenia. Jak dostaniesz odpowiedź to możesz zawołać
  • Odpowiedz
@dyskoteka: +1. i ten ich z-----y internet który mi chcieli wcisnąć - wszystko poblokowane. Jak tylko T-Mobile albo Orange obieca mi montaż ONT to robię radosne Sayonara z tego Playa. I nie wiem, nie rozumiem jak można było przejąć całą infrastrukturę UPC i s--------ć coś czego s--------ć się nie dało.
  • Odpowiedz
@dyskoteka: Naprawdę mam takie same odczucia.
Był UPC - to może 2 razy w roku miałem informację, że nie ma internetu bo coś się wydarzyło.

Aktualnie? No j---a to są, codziennie mam info, że rozłączyło neta xD.

Dodam, że Warszawa Wola przy metrze, więc tym bardziej nie powinno być problemów.
  • Odpowiedz
@dyskoteka: Play to skur.... Wczoraj przysłali mi mail z informacją o zwiększeniu kwoty abonamentu za internet, bo niby się rozwijają. G mnie to obchodzi. Specjalnie nie zmieniałem umowy jak skończył się 2 letni okres, bo były tylko gorsze warunki, a obecnie trzeba nawet dodatkowo płacić za dzierżawę sprzętu od nich, a jak się chce, aby zakończyli instalacje samym kabelkiem to nie, bo nie. Piszę skargę, która pewnie gowno da i
  • Odpowiedz