Aktywne Wpisy

maniel +14
mirki, *rwa mać, *ujnia z grzybnią, żonka dała się oszukać na blika, rano zbombardowali ją telefonami z warszawskich numerów, Provident Polska że niby coś z kartą wyciekło, pieniądze są w niebezpieczeństwie, trzeba przelać na inne konto, potem dzwoni policja, sam komendant, że to prawda, pismo o wszczęciu postępowania przychodzi na whatsapa, komendant nawet zadzwonił na kamerkę, nawinął makaron na uszy, cały czas siedział na linii, żona zbaraniała bo strach, ważny pośpiech itp,
źródło: image
Pobierz
czerwonykomuch +26
Uwaga, dowód anegdotyczny, ale demografia w Polsce naprawdę zaczyna mnie przerażać.
Mam 27 lat, większość znajomych w podobnym wieku i - poza jedną parą - NIKT NIE MA DZIECI. Albo mówią kategorycznie nie i nigdy, albo ewentualnie „no za parę lat pomyślimy”. Ta, za parę lat to będziemy 30+, czyli w wieku już bardzo późnym na rodzenie. Biologicznie dzieci powinno się rodzić około dwudziestki, wtedy poród i połóg dla kobiety są najprostsze,
Mam 27 lat, większość znajomych w podobnym wieku i - poza jedną parą - NIKT NIE MA DZIECI. Albo mówią kategorycznie nie i nigdy, albo ewentualnie „no za parę lat pomyślimy”. Ta, za parę lat to będziemy 30+, czyli w wieku już bardzo późnym na rodzenie. Biologicznie dzieci powinno się rodzić około dwudziestki, wtedy poród i połóg dla kobiety są najprostsze,

@Henson_: myśle że to jest kluczowy problem alimenciarzy w Polsce. Nie przelewasz cymbale JEJ tylko swojemu dzieciakowi.
Oczywiście pani powinna być rozliczana by pieniądze szły na dzieci a nie na fryzjera ale to nie zmienia meritum - dlaczego dzieci mają ponosić konsekwencje tego że pani lub pan nie dorosli do budowania rodziny? Nie powinny, i dlatego są alimenty, w całym cywilizowanym świecie.
Z utratą 1/3 zarobków typ powinien
1. Dlaczego to ta baba ma opiekę nad dziećmi?
2. Alimenty najczęściej nie idą w pełni na dzieci
@thorgoth: Skoro tak, to powinno być konto na które przelewa się kasę, a madka powinna pod koniec każdego miesiąca dostarczyć faktury i paragony na każdą wydaną złotówkę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ps. już widzę te fora madek wymieniające lub szukające paragony żeby ukryć fakt, że za alimenty zrobiła se pazury i włosy zamiast przeznaczyć na dziecko xD
Ale facet który po rozwodzie przestaje rozumieć że dziecko jest jego to cymbał. I masa dzieci takich cymbałów chodzi dziś po świecie
@DEMONzSZAFY:
1. nie jestem sądem, historii może być milion. Może sąd był stronniczy na korzyść matki. A może ojciec nie chciał stałej opieki, co też zdarza się często.
2. Ubolewam ale to nie sprawia że ojcowie powinni być zwolnieni z alimentów