Wpis z mikrobloga

Alimenty powinny być na zasadzie co miesiąc rachunki ile i na co było wydane na dziecko i wtedy przelew, bo niech nikt mi nie p------i, że kaszojad przezera, niszczy ubrań i c--j wie co jeszcze na 1000+ PLN

@Heady1991: 1000 PLN na dzieciaka w jakimkolwiek wieku, to smieszne grosze. Rachunki jak najbardziej.
  • Odpowiedz
Cymbale skoro ona popuściła szpary to tylko i wyłącznie ona powinna ponosić konsekwencje, niech z--------a na dwa etaty skoro miała na tyle czasu że ją psiocha zaswędziala

Odpowiedz

@Emble: Dziecko robi dwoje ludzi geniuszu. Twoj post jest tak prymitywny i głupi, że mam odruch wymiotny.
  • Odpowiedz
madka powinna pod koniec każdego miesiąca dostarczyć faktury i paragony na każdą wydaną złotówkę

@Blaskun: a kto jej zapłaci za połowę rachunków, które generuje dziecko, i kto.jej zapłaci za codzienne mu gotowanie, wychowywanie, pilnowanie jego edukacji, kiedy ojciec dziecka jest z tych czynności zwolniony?
  • Odpowiedz
@Blaskun: ale te alimenty pokrywają czas jaki kobieta musi poświęcić temu dziecku? Mężczyznom się wydaje że alimenty powinny pokrywać tylko dobra materialne, a co z czasem, którego mężczyzna nie musi poświęcać a kobieta już tak?
  • Odpowiedz
Oczywiście pani powinna być rozliczana by pieniądze szły na dzieci a nie na fryzjera ale

Ale nie jest.

Nie przelewasz cymbale JEJ tylko swojemu dzieciakowi.

@thorgoth: Jakie swojemu? To są dzieci matki, a nie jego. Wychowywać ich nie może, tylko ma płacić. Jest przymusowo sprowadzony do roli bankomatu, a nie ojca.
  • Odpowiedz
@sopel87: Nieprawda. Opieka naprzemienna jest bardzo często przyznawana jesli odległość między rodzicami nie jest duża, nawet bez zgody rodzica, który sprawują główną opiekę. Podpytaj swojego adwokata o statystyki, ma aktualne :)
  • Odpowiedz
Do ustanowienia opieki naprzemiennej nie jest wymagana zgoda matki. Sąd może orzec opiekę naprzemienną nawet w przypadku braku zgody jednego z rodziców, o ile takie orzeczenie będzie służyć dobru dziecka i nie będzie prowadzić do niekorzystnych skutków.

@sopel87: Wygoglowane w 10 sekund. Nie żyjemy już w roku 2000, sporo się od tego czasu zmieniło w świadomości społecznej i sądach. Wystarczy chcieć.
  • Odpowiedz
wywalczenie w tym kraju opieki naprzemiennej w sądzie, bez zgody drugiej strony (kobiety)

@sopel87: bzdura, zgoda matki nie jest potrzebna, jeśli ojciec deklaruje opiekę naprzemienna. I na odwrót też
  • Odpowiedz
@peszek_leszek: a jakie Tobie? Ja mam o takie, bo święższych nie mam:
https://www.senat.gov.pl/gfx/senat/userfiles/_public/k10/dokumenty/konsultacje/konsultacje_do_ustaw/063/63_uwaga83.pdf
a na przykładzie rodziny i znajomych mam wiedzę, że jeżeli matka dobrowolnie nie chce opieki naprzemiennej, to musi się stać cud, żeby sąd orzekł opiekę naprzemienną, przy dwóch tak samo rozwiniętych, tak samo sytuowanych, tak samo dbających i zdrowych psychicznie i fizycznie rodzicach.

Wyodrębnię Ci żeby było łatwiej
sopel87 - @peszekleszek: a jakie Tobie? Ja mam o takie, bo święższych nie mam:
https:...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@sopel87: A ile było wniosków o opiekę naprzemienną?:) Zapytaj swojego adwokata, jeśli zajmuje się sprawami rodzinnymi to ma najświeższą wiedzę. Ja wiem, że opieka naprzemienna jest zasadzana w większości przypadków (jeśli tylko był o nią wniosek).
  • Odpowiedz