Aktywne Wpisy

Okaz_prawilnosci +730
źródło: 1000063425
Pobierz
elo_kebab +18
Ostatnio miałem spotkanie ala klasowe, ludzie w okolicy +/- 30 lvl - duże miasta KRK/WWA i okolice. No i oczywiście temat zszedł na zarobki. Zgadnijcie kto najmniej zarabia? Ja, programista xD
Tymczasem moi znajomi (+/- 30 lvl, mgr 6-7 lat expa):
- senior audytorka - 23k brutto UoP ~16k na rękę
- senior controllerka - 19k brutto - 14k na rękę
- szeregowa senior księgowa w corpo - 20k brutto - 14,5k na rękę
Tymczasem moi znajomi (+/- 30 lvl, mgr 6-7 lat expa):
- senior audytorka - 23k brutto UoP ~16k na rękę
- senior controllerka - 19k brutto - 14k na rękę
- szeregowa senior księgowa w corpo - 20k brutto - 14,5k na rękę

#linux #linuxmint #komputery #pcmasterrace #youtube #pewdiepie
Sam właśnie tydzień temu się przesiadłem na Minta i nie będę kłamał, że wszystko poszło gładko. Ale nawet ja, informatyczny analfabeta, dałem radę ogarnąć, więc wszystko zależy od chęci. Ja tam lubię sobie trochę pogrzebać i nauczyć się przy okazji czegoś nowego
+ Nie wiem ile w tym prawdy, ale trafiłem też na taki komentarz:
@naps: trochę odpowiem za @BornToDie69:. Przeklikując wideo PiułPiułPaj nie wrzucił sobie po prostu minta i elo tylko typ sobie zainstalował i skonfigurował archa pod siebie z tile window managerem pod optymalizację swojej pracy.
@naps: nope xD
Co rok bredzicie o "roku linuxa"
Linux nie będzie miał swojego roku, skończcie majaczyć
Ja miałem właśnie problemy
@naps: ja nie pisałem o operowaniu w terminalu tylko samo ogarnięcie sobie skrótów do tilling wm już wymaga zaparcia.
@naps: Ja jestem spokojny ( ͡º ͜ʖ͡º)
Może po takich filmach ludzie nie rzucą się na linuxa, ale przynajmniej kilku ludzi przekona się, że ten system nie jest taki straszny, a to już coś ;-)
1. Jest jakiś XV rok ery Linusa. Od 15 lat wszystko łącznie z MS jest napędzane linuksami.
2. 98% konsumentów używa tego, co producent
@grav1: Przez 9 mcy.
Co masz na myśli?