Wpis z mikrobloga

@michalxd21: No nie wiem, jak dla mnie te obchody 1000 lecia koronacji były wciśnięte na siłę aby był jakiś PATRIOTYCZNY MOTYW przed wyborami prezydenckimi. Już więcej sensu miałoby świętowanie 80 lecia zakończenia II wojny światowej
  • Odpowiedz
@kruliki_w_podrozy: bylem kiedys na 1000 leciu spotkania Ottona 3 z Boleslawem Chrobrym, impreza rangi powiatowej. To tez powinno byc tylko w Gnieznie obchodzone. Ale sa wybory i teraz i 1 i 2 beda jojczyc. Zaloba Narodowa w sobote tez byla celowa, zeby obchody zepsuc.
  • Odpowiedz
  • 2
@niecodziennyszczon Państwa narodowe to przyszłość. Ci którzy je u siebie zepsuli już za nimi bardzo tęsknią. Tylko u nas zawsze zachłysnąć się musimy z opóźnieniem i nie ucząc się na błędach innych. Tak jak w '90 wszystkim co kolorowe i z zachodu, tak teraz państwami multi.
  • Odpowiedz
  • 1
I dobrze bo państwo narodowe to archaizm

@niecodziennyszczon ja j---e... Wiesz że Polska istnieje tylko i wyłącznie dzięki koncepcji państw narodowych? Jaką k---ą trzeba być żeby gadać ruską propagandą w Polsce.
Na 100% jesteś wyborcom Tuska. Tylko on zbiera takie elementy.
  • Odpowiedz
  • 2
I dobrze bo państwo narodowe to archaizm

@niecodziennyszczon ja j---e... Wiesz że Polska istnieje tylko i wyłącznie dzięki koncepcji państw narodowych? Jaką k---ą trzeba być żeby gadać ruską propagandą w Polsce.
Na 100% jesteś wyborcom Tuska. Tylko on zbiera takie elementy.

@michalxd21 oglądałem to. Początek nie był bardzo zły, ale czym dalej w las tym gorsza tandeta
  • Odpowiedz
To na otwarcie Biblioteki Narodowej - Pałacu Krasińskich zrobili piękny koncert z czołowymi aktorami i muzyką Sinfonia Varsovia, do utworu Woźniaka, a tu taki kicz. Smutno.
  • Odpowiedz
Wiesz że Polska istnieje tylko i wyłącznie dzięki koncepcji państw narodowych?

@invit: No ba, jasne, że wiem. Dlatego jest taka niedorozwinięta. Gdyby nie zaczadzenie narodowo-kościelnym p----------m całkiem pokaźnej i wartościowej części społeczeństwa, które ten kraj swego czasu odtworzyło, bez użycia siły nie udałoby się do tego zagonić. Zatem cienka była ta wysoka świadomość zawieranej umowy społecznej pośród ludu, bo oparta na romantycznym bajaniu o budowaniu potęgi, a nie na silnym
  • Odpowiedz
@michalxd21 ale ty nie rozumiesz, Onet napisał że był super koncert bez wiochy i przypału, że da się zrobić super koncert w TVP itd itd, ty nie rozumiesz, chyba inny koncert widziałeś bo różne so
  • Odpowiedz
  • 2
@dlugi-gr: dziwne że pomimo przesunięcia wydarzenia z soboty na niedzielę wszystko z planu imprezy się odbyło, nawet wszyscy artyści mogli wystąpić.

Tak, tak, rząd przygotował fajerwerki jakich w historii nie było, ale żałoba uniemożliwiła ich odpalenie, jasne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz