Aktywne Wpisy

wykop +9
Nowa aplikacja Wykopu już jest! 💙
Halo, halo! Mamy dla Was świetną wiadomość! Od dziś możecie korzystać z odświeżonej aplikacji na Androida i iOS. Szybsze działanie, wygodniejsza nawigacja oraz powiadomienia, które pomagają wracać do ważnych tematów - a to tylko część zmian.
Android → tu link do Google Play
iOS
Halo, halo! Mamy dla Was świetną wiadomość! Od dziś możecie korzystać z odświeżonej aplikacji na Androida i iOS. Szybsze działanie, wygodniejsza nawigacja oraz powiadomienia, które pomagają wracać do ważnych tematów - a to tylko część zmian.
Android → tu link do Google Play
iOS
źródło: wykop
Pobierz
zt_im +823
Minęły 4 lata od kiedy docieplałem poddasze, żona dalej nie wie że kroi chleb nożem do wełny mineralnej xD
#zonabijealewolnobiega
#zonabijealewolnobiega
źródło: image
Pobierz

@michalxd21: ja nawet tych radiówek nie kojarzyłem xD najlepsze jest to, że ludzie na miejscu byli bardziej zainteresowani techno które zostało puszczone po dronach niż koncertem który był wcześniej xD
PobierzJestem oburzony.
Tyle jest pieśni, piosenek i utworów o Polsce i Polakach a tu takie coś. Jakieś aranżacje, nawiązania, popkulturowe motywy do wykorzystania...
Jakby mi to ktoś puścił bez kontekstu to bym miał nie wiedział jaka to okazja.
Skandal.
@michalxd21: Nie zgodzę się. Był to koncert zrobiony po to by się Polacy o------i od Tuska, że nie chce świętować, ale był to (poza Smolastym) znacznie smaczniejszy koncert niż to co proponowało TVP z Kurskim na
Począwszy od koncertu: byli znani artyści, ale nie śpiewali o dużych oczach od ćpania, lecz patriotyczne piosenki, w tle cały czas przewijała się historia, i zgromadziło to na Narodowym 40 tysięcy osób, nie garstkę pod Narodowym, jak to wczoraj miało miejsce.
W ich programie na wybory 2023 (300 stron) był taki akapit:
Pobierz@niecodziennyszczon: Bo nasłuchałeś się bajek i w nie uwierzyłeś, czy sam sobie je wymyśliłeś?
Przykłady państw ''nienarodowych'' pokazują jak są zajebiście stabilne i
@vanillla_guy: Raczej po to, że paru mądrych typów gdzieś tam przewidziało, że na dłuższą metę te europejskie państewka w zglobalizowanym świecie same w sobie nie mają racji bytu. Szkoda tylko, że lud tak bardzo do nich przywiązany tak długo trawi myśl stopniowym spadku znacznie konceptu państw narodowych.
@Bushi13: ONET twierdzi inaczej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pobierz@niecodziennyszczon: To bardziej w latach 90. i po 2000.
Te mądre typki też są w większości przywiązani do tych ''państewek'', tak z pobudek ideowych, jak i czysto egoistycznych.
@michalxd21: W ten sam weekend w Wawie były targi fantastyki i masa ludzi poprzebieranych w cosplay'owe stroje, więc pewnie po prostu ktoś z targów prosto na koncert pojecvhał i tyle xD
źródło: Screenshot 2025-04-28 124115
PobierzZ mojej perspektywy 100-lecie odzyskania niepodległości było najważniejszą taką data w tym wieku i PiS to s--------ł koncertowo.