Wpis z mikrobloga

Jak to jest ze pracodawcy wymagają zaświadczenia o niekaralności żeby moc Ciebie przyjąć do roboty ale Ty jak wchodzisz w #zwiazki z kimś to "przeszłość sie nie liczy"? Pracodawca chce wiedzieć czy kradłeś czy zabijałeś, zanim Ciebie zatrudni, ale Ty nie możesz wiedzieć, czy 30-letnia Ola z która sie teraz spotykasz nie była na studiach sponsorowana przez grubego starego Niemca. Każdy kto wchodzi w poważny związek powinien wymagać zaświadczenie z laboratorium by zobaczyć bazę wirusów oraz prześwietlić przeszłość potencjalnego partnera. Sprawdzić ilu i jakich miał/miała partnerów, sponsorów, czarnych, kochanków itd. Kurde nie mogę sie doczekac kiedy ktoś, po zescrapowaniu wszystkich zdjęć z neta, stworzy serwis i zmatchuje twarze do nazwisk. Przecież taka osoba zostanie miliarderem w rok.

#takaprawda
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@P4ncak3: pisałeś o bazie wirusów. O przeszłość wystarczy zapytać, jak wybierzesz normalną dziewczynę ¯\(ツ)/¯ Tylko nie zapomnij jej podać swojego nicku na wykopie, żeby też miała świadomość z kim ma do czynienia.
  • Odpowiedz
  • 3
@centerario: dużo rzeczy nie jest legalne a jednak sa serwery na maurtiusie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

O przeszłość wystarczy zapytać, jak wybierzesz normalną dziewczynę

@kasiknocheinmal: O kryminalna przeszlosc wystarczy zapytac jak wybierasz normalnego pracownika nie powiedzial nigdy zaden pracodawca
  • Odpowiedz
  • 0
@kasiknocheinmal: ale stosujesz whataboutism ze az uszy odpadają. a do biura? albo żeby zostać księgowym? albo żeby pracować na magazynie? Przyjmą Cie do pracy jak nie dasz im zaświadczenia? A co jeżeli skłamiesz ze nie byłeś karalny a jednak byłeś?
  • Odpowiedz
  • 0
@kasiknocheinmal: no i spoko, tak samo nie musisz wchodzić na taki portal by sprawdzić przeszłość partnera. Ale niektórzy pracodawcy chcą sprawdzić niekaralność tak samo niektórzy chcą sprawdzić czy partner lub partnerka miał sponsorów w przeszłości.
  • Odpowiedz
@P4ncak3: jak wchodzisz w relację bez zaufania to żadne zaświadczenia tego nie zmienią. Ale to tak abstrahując od tematu, jedynie chciałam zaznaczyć, że średni wpis, bo uogólniając zakładasz, że takie zaświadczenia do pracy są obowiązkowe, a nie są.
  • Odpowiedz
  • 0
jak wchodzisz w relację bez zaufania

Ja tam nie wierze w swietego mikolaja ani w 7 krasnoludkow patrząc na to co sie dzieje na OF, na tinderze czy na studiach.

bo uogólniając zakładasz, że takie zaświadczenia do pracy są obowiązkowe, a nie są.

Do większości prac są. A do większości związków ile jest tych portali by sprawdzić ze np ta stabilnosc finansowa partnerki to jest jej zapracowanie a nie facet o imieniu
  • Odpowiedz
  • 0
Sam możesz też zrobić screening social mediów czy poznać znajomych i sobie wyrobić opinię.

@matt-pitt: czyli zgadzasz sie ze mną i widzisz ze taki portal ułatwiłby taki screening prawda?? pyk upload zdjęcia i masz prześwietlone wszystkie social media z ostatnich 20 lat zamiast szperać godzinami za czymś co dziewczyna juz 15 lat temu usunęła.

A ilu twoja miała partnerów, sponsorów, czarnych i kochanków?

Zrobiłem swój research i wyszło ze mniej
  • Odpowiedz