Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lukardio: moze jest devopsem w maku (ʘʘ) a tak serio to kurva nie popadajmy w jakiś strach, koleś dostał jakiś staż, czego on się tam nauczył? pewnie jak dokumentacje pisać xD a teraz sobie robi cziziki czekając na pierwszą pracę full time
  • Odpowiedz
@peoplearestrange: byłem w projekcie gdzie ludzie robili po 9-13 lat w jednej firmie

Wszedłem i jak zobaczyłem że nie wiedzą za dużo o samym projekcie a wręcz sam wiedziałem więcej to twierdzę że tak jest

Większość obecnych seniorów to są ludzie weszli w golden age i się zasiedzieli. Dorobili się i
  • Odpowiedz
@Czokoszok69: ale wiesz, że seniora od mida dzieli m.in odpowiedzialnosc i ten słynny ownership? a nie to czy potrafisz wyrecytować na pamięć wszystkie algorytmy i syntax albo czy znasz najnowsze toole. senior dba np za dowiezienie jakiegoś ficzeru na wcześniej wyestymowaną i zadeklarowaną datę, a mid to się tylko patrzy i klepie, godzina 16 klapa, a senior jak się coś w--------i to siedzi i debuguje
tak to przynajmniej działa w
  • Odpowiedz
@Grzesiok: masz 3sek żeby przykuć uwagę HR swoim cv
Umieszczasz to co najważniejsze i tak żeby przejść sito HR

Techn nie przeglądają CV ew rzuca okiem
To na rozmowie tech mówisz więcej

Więc umieszczanie tego jest strzałem w stope
  • Odpowiedz
student po stażu stwierdził że dorobi w McDonalds. Bardzo dziwne. Jedyny głupi pomysł to umieszczać to w cv

@WyjmijKija: podobno w Stanach to bardzo dobrze widziane, by umieszczać np. McDonalda, a nie zostawiać luki. Oznacza to, że jesteś pracowity. Tam jest jeszcze większy kult z--------u niż u nas
  • Odpowiedz