Wpis z mikrobloga

Siema switchowcy :D Jako, że we wtorek przyjdzie mi mój pierwszy Switch robię research jakie gry zakupić na start - chce kupić max 2-3 gry, żeby nie było efektu jak na dużych konsolach że nakupiłem a nie gram. ( wypalenie grami). Ostatnio jedynie KCD2 mnie pochłanął.

Na pierwszy ogień na pewno chce wziąć Zeldę botw, dalej myślałem o Mario Odyssey/ Mario Wonder lub Mario kart 8 .
Pytanie jak oceniacie Zeldę Echoes of wisdom i links awakening też warte uwagi?
Chodzi mi najbardziej o gry których cena przekłada się na godziny gry bo nie ukrywajmy te exy na Nintendo nawet używane są nadal drogie.. Proszę o jakieś sugestie 2-3 gry na start dla nowego.

#gry #switch #nintendo #nintendoswitch #zelda #mario #botw #zeldabotw #marioodyssey #mariowonder #konsole #pytanie #thelegendofzelda
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@needer: links awakening jest dość krótka ale bez solucji i tak powinno zająć z 25h+

Jakkolwiek jest to taki remake gry z gameboy classic. Jakkolwiek ma to swoje plusy. Nie będziesz osadzony otwartym światem czy mnogością tytułów. Jeśli lubisz gry retro lub gry które nie są assasinem gdzie masz 1000 rzecz do roboty które są powtarzalne to jest to bardzo dobry tytuł. Ale sam z siebie nie wiele wnosi do
  • Odpowiedz
@needer: Mnie na switchu wciągnęły rogueliki - w Hades nabiłem 40h, w Brotato kolejne 40h (a na pc dołożyłem 90 :P), w Ironcast 15h. Do tego obie części SteamWorld Dig to łącznie ok 20h czy Ori and the Blind Forest (12h, a w kolejce czeka jeszcze druga część).

Ogólnie to polecam zrobić jak ja - dodać sobie na pepperze alert na gry na NS switch i obserwować, co się pojawia
  • Odpowiedz
@needer z zeldy poza botw totk bym polecił się wstrzymać, opłacając abo masz na start bardzo dużo retro perełek, jak się szarpniesz to masz zeldy z n64

Na start bym wziął botw, Mario kart 8 i rozszerzone abo, gdzie masz mnóstwo gier do ogrania
  • Odpowiedz
@needer:
Zelda Botw dobry wybór, ale można się odbić na początku - polecam pograć trochę dłużej i robić wszystko na luzie - jak cię zainteresuje górka albo jaskinia to po prostu tam idź, niech ciekawość cię prowadzi.
No a z innych to:
Super Mario Odyssey
Metroid Prime Remaster - tutaj to nawet tanio ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@needer: jak minish cap nie podszedł to odpuść sobie links awakening i echoes of wisdom bo to te same mechaniki, tylko grafika inna. Na siłę możesz spróbować skyward hd, może przekona cię machanie mieczykiem ( ͡° ͜ʖ ͡°).
  • Odpowiedz
@needer: Gdybym zaczynał przygodę ze Switchem dzisiaj to kupiłbym Zelda BOTW, Fire Emblem Three Houses (lub któregoś Xenoblade'a, żeby poznać też jRPG-i charakterystyczne najbardziej dla Nintendo właśnie), Luigi's Mansion 3 i albo Mario Kart albo Odyseję :-) - tylko to już cztery pozycje. Przestrzegam, że od Zeldy łatwo się odbić, jeżeli grałeś dotychczas w Assassiny lub podobne z dziesiątkami znaczników, od FE:TH łatwo się odbić, bo to "chińskie bajki", a
  • Odpowiedz
  • 0
@needer mam switcha od ok 2 mc, dzieci nawalają w kirby forgotten land, a mnie całkowicie pochłonęła zelda BOTW. Ostatni raz tak dobrze bawiłem się wiele lat temu przy TES Skyrim i gdzieś widziałem podobny komentarz. Zanim jednak ją kupiłem to dużo grałem w rocket league, jest darmowe nawet bez abo. Jak już skończę BOTW i TOTK to pewnie pójdę w xenoblade chronicles.

@kuriozalny_prestydygitator kupiłem nówkę oleda za 950zl i
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@jonzi Zeldę właśnie zacząłem, jest mega :) i w handheldzie wygląda ok nie odstrasza a jestem przyzwyczajony do dobrej grafiki z Series x. Teraz będę chciał dokupić jeszcze jakieś Mario chyba bedzie to Odyssey.
  • Odpowiedz