Wpis z mikrobloga

Tak wygląda obraz 90% kierowców stoduł na kołach czyli brak wyczucia pojazdu ludzie którzy powinni kupić coś małego wybierają wielkie kruwsko na kołach bo jest modne potem sie notorycznie słyszy a zatrzymaniach tramwaju który nie może przyjechać przez źle zaparkowane auto bo właścicel crossOVERA nie potrafi tym jeździć #motoryzacja #samochody
Lardor - Tak wygląda obraz 90% kierowców stoduł na kołach czyli brak wyczucia pojazdu...

źródło: temp_file6191970992418069005

Pobierz
  • 165
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1551
@Lardor Zastanawiam się, skąd się to bierze, że ludzie nie myślą o innych? Że nie mają takiego instynktu żeby się zastanowić, że nie są sami? Że ktoś obok może czegoś potrzebować? Dla mnie to od zawsze oczywistość, ale jak widać, nie dla każdego i nie potrafię pojąć przyczyny. Przecież myśląc o sobie wzajemnie żylibyśmy w lepszym świecie
  • Odpowiedz
  • 34
@Bigolini Mocno to przykre, potem ludzie się zastanawiają i podziwiają jak na przykład można stworzyć szczęśliwy związek, a na to zawsze odpowiedź to jak dla mnie truizm - myślcie o swoich potrzebach, wspierajcie się, bądźcie dla siebie dobrzy. Cały świat tak działa i boli mnie to, że są dzbany, które idą taranem przez życie nie patrząc dookoła
  • Odpowiedz
  • 2
@njay jak widac maja w dupie i robia tramwaj, zamiast autobusu. Potem awaria jednego sypie wszystkie, zaslabiecie pasazera wszystkie, dodatkowe swiatla, jazda w prawo ze srodka, nie ominie, nie przepusci karetki, nie zahamuje... a taki autobus by na lekkosci ominal nawet takie auto
  • Odpowiedz
powinno być natychmiastowe wywożenie na koszt właściciela samochodu.

@Rasteris: W Krakowie właściwie tak robią, tylko jednak i tak to trwa jak taka kobyła zablokuje ruch xD, a dzieje się to dość często bo kulfon jak zaparkuje to nie może spojrzeć przez 10 sekund czy nie wystaje tylko idzie w nieznane
  • Odpowiedz
  • 60
@njay to jest bardzo szeroko opisane, wynika z niskiej inteligencji. W skrócie po prostu mózg ogarnia siebie za innymi nie nadąża.
  • Odpowiedz
@njay: to zwykły egoizm. Co mi z tego że tobie będzie lepiej. Pewnie coś złego bo jeszcze mnie przescigniezz albo mnie wydymasz. Więc poco ci pomagać i myśleć za ciebie. Mój czubek nosa mój świat. Reszta niech się martwi o resztę
  • Odpowiedz
@njay bo spora grupa ludzi działa jak npc w grze - nie jest to mój wymysł, wystarczy spojrzeć na średnią inteligencję, która bazuje głównie na myśleniu analitycznym (około 100). I teraz biorąc pod uwagę, że są osoby 120+ to muszą też istnieć osoby 80- lub większa grupa ludzi musi mieć poniżej 100 dla zrównoważenia.
Potem masz też narcystyczne nastawienie do życia u części i inne odchyly zmniejszające empatię poznawczą.

Mieszanka tego
  • Odpowiedz