Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
33 lata. Ostatnio zauważyłem zmiany w swoim wypróżnianiu. Chce mi się kupę zawsze rano po wstaniu z łóżka. Po prostu wstaje, myję zęby i w tym czasie czuje, że nadchodzi czas wypróżnienia. Jak się obudzę i leżę w łóżku i np. bawię się telefonem to nie czuję tej potrzeby. Mogę i godzinę leżeć ale jak tylko wstanę to czuję potrzebę. Wcześniej nigdy tak nie miałem i wypróżniałem się losowo o różnych porach dnia ale rano to raczej nigdy. A druga rzecz to zmiana konsystencji. Nie ma twardego kloca tylko taka luźniejsza konsystencja. Nie jest to biegunka tylko nie wiem, pasztet taki? Miękkie po prostu. Ale i brudzące, muszla zawsze ubrudzona.
Poszedłem więc do lekarza bo pierwsze co internet podpowiedział to rak jelita grubego.
No i lekarz zlecił badania krwi, dość obszerne bo nigdy nie byłem u lekarza rodzinnego w dorosłym życiu. M.in. morfologia z rozmazem, ob, crp, wątroba, tarczyca, cholesterol, badanie moczu itp. 4 kartki wyników badań. Wszystko wyszło w normie. Lekarz powiedział, że raka nie mam na pewno bo wtedy w morfologii od razu widać te białe krwinki podwyższone, tak samo skacze crp/ob. Kazał się nie martwić i że to zmiana z wiekiem po prostu. Nie chciał wypisać żadnych dodatkowych badań
Ale nie daje mi to spokoju. Zrobiłem sobie na swój koszt usg jamy brzusznej i też nic nie wyszło oraz badanie na krew utajoną w kale. I też ok.
Czy zrobić na własną rękę sobie jeszcze kolonoskopie czy serio nie jest to konieczne zgodnie ze słowami lekarza?
Czy ktoś miał taki problem jak ja? Serio to tak z wiekiem mogło się zmienić? Próbowałem jakieś zabawy ze zmianą diety ale żadnych rezultatów. Nie jest to żaden problem dla mnie ale po prostu taka zmiana. Żadnego bólu w obrębie brzucha nigdy w życiu nie czułem. Czuje się i żyje normalnie.
#zdrowie #medycyna #dieta

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

🥲 Aktualnie wspiera nas średnio 1 osoba w miesiącu, co nie pozwala na pokrycie kosztów utrzymania serwisu. Wspomóż projekt

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim pierwsze pytanie czy cały czas masz taką samą dietę, czy coś uległo zmianie przez ostanie miesiące.

ogólnie takie brudzące jak mówisz to jest po prostu tłuszcz nie strawiony lub wysoka ilość błonnika w kale, za pierwszy problem odpowiada trzustka a za drugi za dużo błonnika w diecie.

- zakładam że u ciebie błonnik ale też i stres swoje robi
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @MonsieurLaBoule: Noe lekarz powiedział, że normalne. A zmiany zachodzą wraz z wiekiem ale dalej są to normalne reakcje organizmu, a wyniki to potwierdzają. Ale daj namiary.

@bartek-kowalski-12: Pytałem o diagnozę lekarza. I powiedział, że jest ok. Wyniki to potwierdziły. W każdym razie dalej mnie taka zmiana martwi i po prostu szukam pomocy. Wśród znajomych pytałem i nikt takie zmiany nie zauważył. Niektórzy od zawsze
  • Odpowiedz
U mnie kał to loteria, nigdy nie wiadomo co wyjdzie.
To jak twój wygląda też nie świadczy o raku. Może przez kilka dni jedz wiecej ryżu i marchewki, podobno mają właściwości zapierające, to zobaczysz czy to wpłynie na wygląd kloca
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @mirko_anonim:
elastyczny-uczeń-81: o czyli nie rak, a coś innego jeszcze. Nic o tej chorobie nie wiem, lekarz też nie powiedział. Ogólnie komfort życia mam dalej taki sam bo w niczym to nie przeszkadza, tylko zmiana taka zaszła.

zaradny-filozof-96: Ja mam tak zawsze, nie ważne co zjem, nie zauważyłem aby coś się zmieniło przy ograniczeniu tłuszczy

organizacyjny-filantrop-75: Całkiem przeciętnie. Praca biurowa. W domu dwójka dzieci. Aktywność fizyczna
  • Odpowiedz