Wpis z mikrobloga

Brave

@trinitron: @mixererek

Przecież to kolejny Chrome reskin. Chciałbym zainstalować Chrome ro bym zainstalował Chrome a nie chrome + koparkę krypto xD Przecież sekcja 'kontrowersje' na Wikipedii jest dłuższa niż reszta artykułu. Dlaczego wy ciągle polecacie ten syf.
  • Odpowiedz
nie prosciej firefox z ublockiem i rozszerzeniem na sluchanie wideo przy wylaczonym ekranie?

@monk3i: na telewizorze se Firefoxa zainstaluje?
  • Odpowiedz
  • 16
@norbert108 tak ale jednocześnie p---------e bez wejścia w temat. Po pierwsze, to nie reskin chrome tylko chrome bez googlowego bloatu więc już bliżej chromium. Po drugie, te sugestie koparki krypto, lel xD

Brave budzi kontrowersje przez praktyki biznesowe, a nie techniczną stronę produktu (może poza leakiem dns w torze kiedyś). Problemem jest to jak próbują monetyzować przeglądarkę, nie zawsze zgodnie z prawem.
  • Odpowiedz
  • 2
@Obrzydzenie kto powiedział, że z tego korzystam, albo że polecam jeśli korzystam. Irytuje mnie tylko takie p---------e typu "narzekam ale nie wiem na co bo ogólnie jest kontrowersyjnie".

A Brave rewards możesz po prostu nie włączać i nie używać. W sumie żadnych tych addonów monetyzacyjnych nie trzeba używać, dodawali to g---o żeby maksymalizować zyski jednocześnie dając ochłapy userom.
  • Odpowiedz
@Piesa: A to nie lepiej w takim razie zainstalować Chromium? Co mi niby daje Brave jeśli umiem sam sobie zainstalować adblocka? Eurogąbki, diamenty czy co tam teraz dają? XD Dlaczego mając wybór między Chromium a Chromium z listą kontrowersji dłuższą niż lista funkcjonalności powinienem wybrać to drugie?
Płacą wam za reklamowanie tego syfu czy jak?
  • Odpowiedz
@norbert108: bo google walczy z adblockami i trzeba robić fikołki i nimi żonglować, żeby nie mieć reklam na YouTube, a tutaj nie trzeba kombinować, tylko wszystko działa.
  • Odpowiedz
@VZee

bo google walczy z adblockami i trzeba robić fikołki i nimi żonglować, żeby nie mieć reklam na YouTube, a tutaj nie trzeba kombinować, tylko wszystko działa.

To nie łatwiej po prostu zainstalować vanced zamiast kasztanić się z yt w przeglądarce?
  • Odpowiedz