Wpis z mikrobloga

Zacząłem się tak na poważnie i szczegółowo interesować polityką w 2020 roku. Wcześniej w niewielkim stopniu i było mi nawet obojętne czy rządzi PiS czy Platforma. Od kilku lat natomiast konserwatywna prawica (w I kadencji PiS udawał centrum) tak się zradykalizowała, ośmieszyła i pokazała brak szacunku do ludzi, że wszelkie Kaczyńskie, Nawrockie, Bosaki, Mentzeny, Brauny czy podobne kreatury fundamentalistyczno-religijne są według mnie skończone i nigdy nie wrócą do władzy. Tak naprawdę wystarczy teraz wygrana Trzaskowskiego 1 czerwca, żeby mieć praktycznie pewność że jesienią 2027 znowu wygra Koalicja Obywatelska z Lewicą (ewentualnie jeszcze Trzecią Drogą, jeśli zyskają te 8 procent).
Nie można pozwolić żeby Polska była zaściankowym katolandem jak do tej pory.

#polska #polityka #wybory #prawica #lewica #kaczynski #pis #tusk #platformaobywatelska #konfederacja #mentzen #bosak #braun #zandberg #nacjonalizm #religia #wiara #bekazprawakow #bekazkatoli #bekazpodludzi #bekazkonfederacji #bekazpisu #szury #aborcja
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@panDario: Tylko że ci którzy mówią że i PiS złe i PO złe to mogą wybrać tylko jeszcze większych RADYKAŁÓW (jak Konfa) lub Lewicę, albo konserwatystów bardziej umiarkowanych jak Trzecia Droga. Jednak jeśli ktoś chce posunąć Polskę do PRZODU i skończyć z mentalnością średniowieczną to KO spełni te oczekiwania.
  • Odpowiedz
@radzioso532:

Tak naprawdę wystarczy teraz wygrana Trzaskowskiego 1 czerwca, żeby mieć praktycznie pewność że jesienią 2027 znowu wygra Koalicja Obywatelska z Lewicą (ewentualnie jeszcze Trzecią Drogą, jeśli zyskają te 8 procent).

biorąc pod uwagę to jak nieudolny jest ten rząd to wygrana trzaskowskiego niemalże daje pewność tego, że albo Pis wróci do władzy albo Konfa się do niej doczłapie w koalicji albo z PiSem albo z PO(tak wiem, szok ale
  • Odpowiedz
  • 0
@merciless85: Pamiętam dobrze, że podczas covidu odwaliło tylko Lewicy i to zarówno Czarzastemu jak i Zandbergowi po równo. Chcieli wprowadzić USTAWĘ zmuszającą ludzi do szczepień na covid. O tak kretyńskim pomyśle Tusk nawet nie myślał, więc absolutnie nie należy łączyć Lewicy z KO. Platforma chciała jedynie wzorem Francji i Niemiec wprowadzić pomysły zaakceptowane powszechnie przez Unię Europejską w których nie było żadnego zmuszania do szczepień. Owszem były przywileje dla zaszczepionych,
  • Odpowiedz
  • 0
@ShadyTalezz: Taki jest przekaz Hołowni czyli bełkot konkurenta Trzaskowskiego. Mówi takie idiotyzmy bo chce zachęcić ludzi do głosowania na niego. W rzeczywistości Trzaskowski wzmocni rząd i umożliwi zrealizowanie oczekiwań społecznych. Rząd nie jest nieudolny ale bardzo różnorodny bo od prawicy do lewicy. Gdyby KO miała większość to by nie było sporów, kłótni czy blokowania ustaw. Może po 2027 roku tak właśnie będzie.
  • Odpowiedz
  • 0
@ShadyTalezz: Składka zdrowotna to obietnica rządu. Zyska na tym 2,5 mln przedsiębiorców. Straci tylko 150 tysięcy. NFZ nie straci pieniędzy.
Wymyślasz człowieku jakieś idiotyzmy antyrządowe na siłę. Odpuść sobie.
  • Odpowiedz
  • 0
@merciless85: Nie chciał obowiązkowych szczepień dla wszystkich, ale zachęt do szczepień (perswazji). Były pewne zawody gdzie promowali takie szczepienia (PiS wprowadził zmuszanie pewnych grup społecznych do szczepień), ale oficjalnie miały być tylko zachęty i pewne przywileje dla osób. Też tego nie popierałem ale Platforma to centrum i są przeciwko radykalizmowi zarówno w lewo jak i w prawo.
  • Odpowiedz
  • 2
@ShadyTalezz: Przykro mi, ale nie podajesz argumentów, bo propaganda antyrządowa bez krzty obiektywizmu nie jest żadnym argumentem. Wszystko co dobre można zamienić na wszystko co złe jak się ma ochotę. Spełnianie obietnic można skrytykować tak jak i brak spełniania obietnic można skrytykować i wyjdzie na to samo. Taka jest twoja taktyka. Dla mnie to nie rozmowa z kimś obiektywnym, ale z hejterem rządu. Mnie to nie bawi, więc nie tracę
  • Odpowiedz
@radzioso532:

Nie można pozwolić żeby Polska była zaściankowym katolandem jak do tej pory.

Ta XD koalicja usmiechnietych rzadzi juz ponad rok, a zauwazalnych zmian w zyciu zwyklego Janusza jak nie bylo tak nie bedzie, bo obydwie partie NICZYM gospodarczo sie od siebie nie roznia.

Wiec co za roznica czy w rezimowej tv bedzie wiecej rydzyka czy pedziow?
  • Odpowiedz
  • 0
@merciless85: Tam chodziło o miejsca zbiorowe żeby nie roznosić choroby. Pamiętaj że nic więcej co było standardem europejskim. Platforma to partia umiarkowana. Nic skrajnego nie wprowadzi. Zawsze szuka rozsądnego centrum.
  • Odpowiedz
@radzioso532: Czyli w zasadzie wszędzie. Musimy każdy idiotyzm kopiować bo w UE tak jest? Głównym problemem PO jest to, że tak naprawę nie wiesz za czym głosujesz bo zawsze robią coś zupełnie innego niż obiecywali. Piszę to jako ich wyborca z 2007 i 2010 roku.
  • Odpowiedz