Wpis z mikrobloga

#polityka jak to możliwe, że taki Trzask ma aż tyle popracia? Kto normalny na niego głosuje poza deweloperami i banksterami?
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@paxtax: I to tak samo, jak Mentzen, chociaż ten to jeszcze bardziej, bo poza dawaniem w kieszeń deweloperom chce jeszcze dawać całej reszcie miliarderów, a nam dać za to płatne studia i opiekę zdrowotną. Właściwie tylko Zandberg zostaje z aktualnych kandydatów, w pełni się zgadzam.
  • Odpowiedz
bo poza dawaniem w kieszeń deweloperom chce jeszcze dawać całej reszcie miliarderów, a nam dać za to płatne studia i opiekę zdrowotną. Właściwie tylko Zandberg zostaje z aktualnych kandydatów, w pełni się zgadzam.

@wstanczyk: o ile pierwsza część jest całkowicie wyssana z palca, o tyle z drugą się zgodzę. Pozdrawiam
  • Odpowiedz
jak to możliwe, że taki Trzask ma aż tyle popracia?

@paxtax: Normalnie, większość ludzi jest zadowolonych z rządów PO, druga największa grupa to ci zadowoleni z rządów PiS, reszta to mniejszościowy plankton.
  • Odpowiedz
@paxtax Beton. Mój stary głosuje na niego, bo jest wyznawcą tuska, a tusk powiedział, by głosować na trzaskowskiego. PiS ma taki sam beton ze swojej strony. I dlatego popisowy elektorat trzyma się tak wysoko, lecz powoli spada w dół, bo po prostu wymiera ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
o ile pierwsza część jest całkowicie wyssana z palca,

@Wokawonsky: No jest o tyle, o ile program Konfederacji jest wyssany z palca. Też w niego nie bardzo wierzę, ale chyba nie zaprzeczysz, że głoszą w swoim programie obniżkę podatków dla najbogatszych i deregulację dla biznesu? Czy że proponują prywatną służbę zdrowia i edukację? Czy że proponują odliczenie raty kredytu od podatku?
  • Odpowiedz
@wstanczyk: o, z chęcią zobaczę ten ich program, bo niewiele o nim wiem. Nie podoba mi się to, co mówisz, a miałem zagłosować na Mentzena, być może zmienię zdanie i zagłosuję na Zandberga. Podeślij mi linka do ich programu, bo chcę się zagłębić w te części, gdzie chcą obniżać podatki dla najbogatszych i postulują całkowicie prywatną służbę zdrowia i edukację. Nie chcę przecież, żeby było tak jak w Stanach
  • Odpowiedz