Wpis z mikrobloga

@jan-banas: z pobudek ideologicznych to chce się dzisiaj skazywać na całe życie w niewyobrażalnym cierpieniu które i tak zakonczy się śmiercią bez możliwości normalnego życia
  • Odpowiedz
@pogodny_mis65: na pewno wysryw w internecie sponsorowany przez ordo iuris to prawda.

A fakty są takie że kobiety z całego kraju jeżdżą do tego szpitala bo jest najlepszy w Polsce, a katotaliby od lat próbują go zniszczyć.
  • Odpowiedz
@pogodny_mis65: życiowa misja każdego lekarza powinno być umniejszanie cierpienia, nawet jeśli to oznacza aborcje.
@camelinthejungle @pogodny_mis65 A po co ktoś miałby wymyślać takie opinie, że córeczka miała umrzeć a jednak żyje i na pewno będzie lekarzem? Bo sekty typu ordo itp gnębią proludzkich lekarzy od dawna a nie od kiedy Braun napadł na szpital… jakby ludzie pisali opinie pod innym lekarzem/szpitalem że lekarze mówili, że dziecko będzie zdrowe
  • Odpowiedz
@RudyMacKenzie chłopie, ale to pisały matki dzieci, które spotkały się z tą kobietą podczas ciąży, na długo zanim stała się powszechnie znaną miłośniczką aborcji.

Zresztą wystarczy poczytać jej odpowiedzi na fb, żeby dojść do wniosku, że po prostu uwielbia wykonywanie tego zabiegu i nie ma żadnych wątpliwości moralnych, kiedy ma zabić zdolne do samodzielnego życia dziecko.
  • Odpowiedz
Ciężko oprzeć się wrażeniu

@pogodny_mis65: Skoro opierasz się na anonimowych komentarzach w internecie traktując je, jak prawdę objawioną, to ja się nie dziwię, że tobie ciężko oprzeć się takiemu wrażeniu, jakie ktoś chce w tobie wywołać.
  • Odpowiedz
Skoro zabito dziecko w 9. miesiącu trwania ciąży bo było "nieuleczalnie chore" to dlaczego zabito je z powodu wskazania psychiatry?

@Szybkalada: Nie wiem, może dlatego, że kilka lat temu usunięto przesłankę embriopatologiczną? Całkiem głośno o tym było. Obecnie istnieją tylko dwie, zdrowie i życie matki oraz powstanie ciąży w wyniku przestępstwa.
  • Odpowiedz
Skoro zabito dziecko w 9. miesiącu trwania ciąży bo było "nieuleczalnie chore" to dlaczego zabito je z powodu wskazania psychiatry?

@Szybkalada: Kłamczuszkujesz, kolego... Nie zabito dziecka, ponieważ było nieuleczalnie chore. Jest to aktualnie niemożliwe w Polsce. Ważne żeby dziecko cierpiało przy umieraniu, kto widział ulżyć w cierpieniu. Aborcji dokonano ze względu na stan psychiczny matki (lekarze najpierw ukrywali najcięższą postać choroby dziecka, jak ta się dowiedziała to zamknęli ją w
  • Odpowiedz
@peszek_leszek W 2023 roku w Powiatowym Zespole Szpitali w Oleśnicy przeprowadzono 144 aborcje, co stanowiło najwyższą liczbę w Polsce. Wiele z tych zabiegów wykonano na podstawie przesłanki zagrożenia zdrowia psychicznego matki, często diagnozując "zaburzenia adaptacyjne" . W pierwszej połowie 2024 roku odnotowano już 85 aborcji, w tym trzy przypadki dotyczyły ciąż w ósmym miesiącu, a dziesięć – zdrowych płodów
  • Odpowiedz
@Szybkalada: I bardzo dobrze, że tego dokonano! Ja akurat trafiłam do szpitala, który nie chciał dokonać aborcji, choć płód we mnie gnił, a moje wody płodowe były zielone. Gdyby nie to, że mąż zamówił prywatną karetkę i nie zawiózł mnie do Niemiec to dzisiaj bym nie pisała, nie była matką.
  • Odpowiedz