Wpis z mikrobloga

@a5f5c1: Mogę wystąpić, ale ze zmienionym głosem i założę kominiarkę. Będę opowiadać jak jest. Powiedziałbym o patologii Scrumowo/Sprintowej w wielu firmach, technikach wywierania presji w Sprintach, deadlineach, przejściach przez depresję, chodzenie do psychiatry po leki na sen, micromanagemencie i mobbingu. A pracowałem tylko w dużych korporacjach.
  • Odpowiedz
@GAJEWSKY: Szczerze, fajne było ale nie rób więcej. Serio. Ten kanał idealnie wpisuje się w polską branżę IT, która nomen omen, sama jest jednym wielkim kanałem.
  • Odpowiedz
@GAJEWSKY: Podstawowym błędem jest założenie, że firmy chcą rekrutować najlepszych pracowników. Niestety prawda jest bardziej skomplikowana, kontraktowanie chcą sprzedać zasób o określonych kwalifikacjach swojemu zagranicznemu klientowi który ma ścisłe wymagania. Te projekty są przeważnie na tyle "łatwe" że jakość kandydata nie ma większego znaczenia. Ale na papierze kandydat musi spełniać wszystkie wymagania stąd właśnie ten fenomen że jeśli nie masz czegoś w cv to nie chcą cię zatrudnić mimo że
  • Odpowiedz
@GAJEWSKY: i taka porada czysto techniczna - jak coś wrzucasz na yt to zadbaj o dźwięk, pal licho kamerka ale kup sobie jakiś mikrofon porządny żeby słuchanie ciebie było przyjemne
  • Odpowiedz