Wpis z mikrobloga

Z informacji totalnie nieprzydatnych.

Mark Rutte  – będąc premierem Holandii przez ponad 14 lat dzień w dzień jeździł do pracy rowerem.

Aktualnie od 2024 roku jest sekretarzem generalnym NATO (ludzie również dojeżdża do siedziby NATO rowerem.

Rutte przez lata mieszkał w swoim starym mieszkaniu w Hadze, nie korzystając z oficjalnej rezydencji premiera.

Rutte nawet podczas pełnienia najwyższych funkcji państwowych dojeżdżał do pracy rowerem gdzie wielokrotnie zarzucano mu brak prestiżu przy wychodzących z limuzyn polityków innych nacji nawet podczas oficjalnych wizyt, np. jadąc do pałacu Huis ten Bosch czy na spotkanie z królem.

Mark Rutte jeździ do pracy na własnym rowerze. Jego rower to sportowa, holenderska Koga F3 – model bardzo popularny wśród miejskich rowerzystów w Holandii. Rutte wybrał ten rower zamiast służbowego samochodu nawet podczas oficjalnych wizyt, np. jadąc do pałacu Huis ten Bosch czy na spotkanie z królem.

Rutte był znany z utrzymywania minimalnego poziomu ochrony osobistej, nawet jako premier gdzie często widywano go w metrze wracającego z zakupów bez obstawy.

#ciekawostki #rower
Caracas - Z informacji totalnie nieprzydatnych.

Mark Rutte  – będąc premierem Holand...

źródło: temp_file4231967228401443203

Pobierz
  • 204
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 1
@manny24 Nie korzystam w ogóle z ChatGTP bo na tym na czym najbardziej mi zależy (informacje o Nazistach) wywala tyle błędów, że sam go poprawiałem notorycznie.

O kilkanaście poziomów wyżej jest Perpelxy w wersji PRO ;)
  • Odpowiedz
dojeżdżał do pracy rowerem gdzie wielokrotnie zarzucano mu brak prestiżu

@Caracas: czuje się jak na mokotowie gdzie nie ważna jest wygoda ALE MUSISZ SIĘ POKAZAĆ bo to najważniejsze w życiu
  • Odpowiedz
@Caracas Ok, to nawet ciekawe. U mnie ChatGPT się świetnie sprawdza, ale ja korzystam raczej do przyziemnych celów jak nauka angielskiego, czy weryfikacja jakichś faktów z współczesnej historii Polski i świata, głównie z polityki, ale tu już bywa zbyt ogólny.
  • Odpowiedz
podsumowanie niebezpiecznej osoby I zadaniowego charakteru "na wysyłki" gotowy do realizacji rozkazów. Pamiętacie protesty rolników za jego kadencji...
  • Odpowiedz
@Caracas: czuje się bezpieczniej, bo skoro sekretarz generalny NATO jeździ Holandii do pracy na rowerze, to ruscy mogą nas cmoknąć w dzyndzelek... Większy poziom bezpieczeństwa osiągnęlibyśmy chyba tylko jakby zmienił płeć...
  • Odpowiedz
Jakby nie miał płaskiego terenu tylko jazdę pod górkę jak w Polsce, to by wybrał auto. Punkt siedzenia zmienia punkt widzenia.

Jazda pod górkę i każdy miejski kolarz wymięka
  • Odpowiedz
No tak nie do końca, Polak najpierw buduje dom, a potem kupuje auto. Nierzadki widok dom za bańkę, a na podjeździe Opel Astra.

@Pompejusz: poza tym podczas budowy domu lepiej wyglądać biednie. Sam zaczynam teraz budować kolejny i już wiem że będą problemy jak majstry zaczną wyceniać nie robotę a samochód jak przyjadę mercedesem, a innego auta przecież nie mam.
  • Odpowiedz