Wpis z mikrobloga

Z informacji totalnie nieprzydatnych.

Mark Rutte  – będąc premierem Holandii przez ponad 14 lat dzień w dzień jeździł do pracy rowerem.

Aktualnie od 2024 roku jest sekretarzem generalnym NATO (ludzie również dojeżdża do siedziby NATO rowerem.

Rutte przez lata mieszkał w swoim starym mieszkaniu w Hadze, nie korzystając z oficjalnej rezydencji premiera.

Rutte nawet podczas pełnienia najwyższych funkcji państwowych dojeżdżał do pracy rowerem gdzie wielokrotnie zarzucano mu brak prestiżu przy wychodzących z limuzyn polityków innych nacji nawet podczas oficjalnych wizyt, np. jadąc do pałacu Huis ten Bosch czy na spotkanie z królem.

Mark Rutte jeździ do pracy na własnym rowerze. Jego rower to sportowa, holenderska Koga F3 – model bardzo popularny wśród miejskich rowerzystów w Holandii. Rutte wybrał ten rower zamiast służbowego samochodu nawet podczas oficjalnych wizyt, np. jadąc do pałacu Huis ten Bosch czy na spotkanie z królem.

Rutte był znany z utrzymywania minimalnego poziomu ochrony osobistej, nawet jako premier gdzie często widywano go w metrze wracającego z zakupów bez obstawy.

#ciekawostki #rower
Caracas - Z informacji totalnie nieprzydatnych.

Mark Rutte  – będąc premierem Holand...

źródło: temp_file4231967228401443203

Pobierz
  • 204
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

wieśniak z polski C z pewnością ma do pracy 5km wygodną ściezką rowerową lub też w przypadku niepogody czy też większych zakupów wybiera metro XDDDD

@Tagliacozzo: Nie w tym rzecz. Wiadomo, że na wsi bez samochodu nie da się funkcjonować. Natomiast beka z dzbanów, którzy zarabiają w okolicy minimalnej i porywają się na Mercedesy E-klasy, BMW, Lexusy, Jeepy itp. Przecież przy dzisiejszych kosztach życia nawet jak gość zarabiający te 3.5-4
  • Odpowiedz
@Tagliacozzo: masa ludzi dojeżdża nawet dwa przystanki autobusowe samochodem zamiast się przejść(tak pracowałem z takimi ludźmi) nikt nie każe jeździć do pracy 50km rowerem
  • Odpowiedz
macie jakiś problem ze zrozumieniem paru zdań?

Nie chodzi o brak auta, tylko drogie auto przy rozpadającej się chałupie, najlepiej jeszcze z syfem na podwórku

@PiotrFr: To raczej ty masz problem ze zrozumieniem paru zdań, jeśli ci się nie napisze czegoś dosłownie. No ale to nie mój problem ()
  • Odpowiedz
@Caracas nie przeszkadzało mu i jego partii całkiem sprawnie defraudować publiczne pieniądze ( chyba dokładnie fundusze socjalne i budownictwo socjalne). Rutte to kawał dziada ale przynajmniej z poczuciem humoru.
  • Odpowiedz
  • 0
@Caracas spotkałem go raz na targach chyba w Lipsku jak był Obama. Nie wpuścili typa i stał w kolejce jak zwykły człowiek. Wielki sekretarz a kiedyś premier Holandii a cały czas raczej lokaj na służbie u starszych i mądrzejszych....
  • Odpowiedz
Astra F/G - to wiadomo że słabo i raczej widok niespotykany przed nowym domem.

@menelki: kupiłem mieszkanie za pół bańki za gotówkę a pod blokiem astra g która meble mi woziła i dupę :D mam nadzieję że przeżyje aż będę się budował
  • Odpowiedz