Aktywne Wpisy

kanguru +34
jedno musi zniknąć co wybierasz?
źródło: temp_file7981082450624516794
Pobierz
masternodeBTC +297
Wskaż przedmiot, usługę lub czynność, która w ostatnim czasie poprawiła komfort, zdrowie, bezpieczeństwo lub prywatność w Twoim życiu.
Od 5 lat rozmawiamy na tagu #mirekmasterclass o wszelkich usprawnieniach życia. Polecasz rzeczy dzięki którym żyje Ci się lepiej, a w komentarzach nawiązujemy dyskusje, z których powstają kolejne pomysły. Każdy może polubić rozwiązania z których też korzysta, aby pomóc społeczności dokonać trafnych zakupów z polecenia. Tag obserwuje już ponad 7380 osób.
Dzisiaj ode mnie
Od 5 lat rozmawiamy na tagu #mirekmasterclass o wszelkich usprawnieniach życia. Polecasz rzeczy dzięki którym żyje Ci się lepiej, a w komentarzach nawiązujemy dyskusje, z których powstają kolejne pomysły. Każdy może polubić rozwiązania z których też korzysta, aby pomóc społeczności dokonać trafnych zakupów z polecenia. Tag obserwuje już ponad 7380 osób.
Dzisiaj ode mnie

Mark Rutte – będąc premierem Holandii przez ponad 14 lat dzień w dzień jeździł do pracy rowerem.
Aktualnie od 2024 roku jest sekretarzem generalnym NATO (ludzie również dojeżdża do siedziby NATO rowerem.
Rutte przez lata mieszkał w swoim starym mieszkaniu w Hadze, nie korzystając z oficjalnej rezydencji premiera.
Rutte nawet podczas pełnienia najwyższych funkcji państwowych dojeżdżał do pracy rowerem gdzie wielokrotnie zarzucano mu brak prestiżu przy wychodzących z limuzyn polityków innych nacji nawet podczas oficjalnych wizyt, np. jadąc do pałacu Huis ten Bosch czy na spotkanie z królem.
Mark Rutte jeździ do pracy na własnym rowerze. Jego rower to sportowa, holenderska Koga F3 – model bardzo popularny wśród miejskich rowerzystów w Holandii. Rutte wybrał ten rower zamiast służbowego samochodu nawet podczas oficjalnych wizyt, np. jadąc do pałacu Huis ten Bosch czy na spotkanie z królem.
Rutte był znany z utrzymywania minimalnego poziomu ochrony osobistej, nawet jako premier gdzie często widywano go w metrze wracającego z zakupów bez obstawy.
#ciekawostki #rower
źródło: temp_file4231967228401443203
Pobierz@Tagliacozzo: Nie w tym rzecz. Wiadomo, że na wsi bez samochodu nie da się funkcjonować. Natomiast beka z dzbanów, którzy zarabiają w okolicy minimalnej i porywają się na Mercedesy E-klasy, BMW, Lexusy, Jeepy itp. Przecież przy dzisiejszych kosztach życia nawet jak gość zarabiający te 3.5-4
Ale jak to tak bez podjeżdżania swoim gruzem pod same drzwi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@PiotrFr: To raczej ty masz problem ze zrozumieniem paru zdań, jeśli ci się nie napisze czegoś dosłownie. No ale to nie mój problem (。◕‿‿◕。)
źródło: 1000003538
Pobierz@Caracas: dobrze że dwa razy napisałeś.
@menelki: kupiłem mieszkanie za pół bańki za gotówkę a pod blokiem astra g która meble mi woziła i dupę :D mam nadzieję że przeżyje aż będę się budował
@Caracas: a czemu nie jeździ DAFem?
zakup mnie wyniósł całe 2500 zł rok temu, i uwaga - z oryginalnym przebiegiem 125k :D
sprowadzony w 2019 z przebiegiem 70kkm