Wpis z mikrobloga

Z informacji totalnie nieprzydatnych.

Mark Rutte  – będąc premierem Holandii przez ponad 14 lat dzień w dzień jeździł do pracy rowerem.

Aktualnie od 2024 roku jest sekretarzem generalnym NATO (ludzie również dojeżdża do siedziby NATO rowerem.

Rutte przez lata mieszkał w swoim starym mieszkaniu w Hadze, nie korzystając z oficjalnej rezydencji premiera.

Rutte nawet podczas pełnienia najwyższych funkcji państwowych dojeżdżał do pracy rowerem gdzie wielokrotnie zarzucano mu brak prestiżu przy wychodzących z limuzyn polityków innych nacji nawet podczas oficjalnych wizyt, np. jadąc do pałacu Huis ten Bosch czy na spotkanie z królem.

Mark Rutte jeździ do pracy na własnym rowerze. Jego rower to sportowa, holenderska Koga F3 – model bardzo popularny wśród miejskich rowerzystów w Holandii. Rutte wybrał ten rower zamiast służbowego samochodu nawet podczas oficjalnych wizyt, np. jadąc do pałacu Huis ten Bosch czy na spotkanie z królem.

Rutte był znany z utrzymywania minimalnego poziomu ochrony osobistej, nawet jako premier gdzie często widywano go w metrze wracającego z zakupów bez obstawy.

#ciekawostki #rower
Caracas - Z informacji totalnie nieprzydatnych.

Mark Rutte  – będąc premierem Holand...

źródło: temp_file4231967228401443203

Pobierz
  • 204
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Trapez1337: super. Ja chciałem nowe auto z salonu na gwarancji, by jeździć nim przepisowo na wycieczki i zakupy bez zastanawiania się czy mi coś cieknie i czy przejdzie przegląd, bo nie muszę robić przeglądów xD. Moja g---o dacia i tak jest więcej warta od twojego starego Gruza Mercedesa 2.2.
Dałem 100k gotówką i sobie jeżdżę. Takich pieniędzy nigdy na oczy nie widziałeś pewnie i tak. Mogłem kupić sobie kilka twoich
  • Odpowiedz