Wpis z mikrobloga

@Fekalny_okuratnik: Mnie zawsze rozwala krzyczenie feministek: kariera,kariera,pracuj! Bo za każdym razem one za słowem kariera widzą panią prezes w garsonce, w klimatyzowanym biurze, która tylko piję kawę, podpisuje dokumenty i ma pod sobą ludzi. Zapominają jednak o tych kobietach które ciężko tyrają na magazynach/na produkcji/w jakichś marketach czy fabrykach, na nocki i w święta. Dla nich słowo kariera może wyglądać zupełnie inaczej jednak xd
  • Odpowiedz
@MazurskiSmak: No ale to raczej źle świadczy o „męskim zasobie”, skoro wystarczyło kobietom zaproponować przeklikiwanie programu, siedzenie na call i picie kawy za mniej niż średnią krajową, a one uznały to za dużo lepszy deal, niż siedzenie w domu i rodzenie Mariuszowi kołchoźnikowi dzieciaka XD Proponują kobicie siedzenie w urzędzie gminy za minimalną, a wykopowy Mirek patrzy łzawymi oczami, bo nie ma już czym negocjować i jak „przebić” oferty XD
  • Odpowiedz
@Fekalny_okuratnik @MazurskiSmak ale was te wyksztalcenie i korpo bolą XD
To co maja robic te dziewczyny? Zostac w rodzinnej pipidowie i dac sie zaplodnic i ubezwlasnowolnic jakiemus pracownikowi lokalnego kolchozu, rolnikowi, albo tirowcowi?
Pieniadze to nie wszystko, tego nie potraficie zrozumiec, najbogatszy robol bedzie nadal nieatrakcyjny dla kobiety z aspiracjami ze wzgledu na styl zycia i zainteresowania.
Jej swiat ma sie konczyc na dzieciach, kuchni i serialach w TVP i
  • Odpowiedz
  • 46
@MazurskiSmak

@Fekalny_okuratnik korporacje to większości przedszkole dla kobiet żeby nie miały dzieci. Komuś bardzo na tym zależy. Chyba wiem komu...

To tylko wg samych pracowników. U mnie w korpo co chwilę jakaś idzie na eL - Quattro z powodu ciąży i nikt nie narzeka. "Wydaje mi się", że jednak korpo to bardzo bezpieczna przystań właśnie do rodzenia dzieci.
  • Odpowiedz
@MazurskiSmak nie ma zadnego spisku, tylko dostep do antykoncepcji, mechanizacja rolnictwa i przemyslu i wolna wola kobiet i mezczyzn.
Po prostu nie chcemy juz klepac dzieci, bo co sasiedzi i rodzice powiedza.
Smutne ale prawdziwe.
  • Odpowiedz
@Fekalny_okuratnik: przeciez kobiety chca miec dzieci. Podobnie jak mezczyzni. Tylko ze facetowi wystarczy zwykla dziewczyna na jego poziomie a baba szuka ksiecia z bajki. I dlatego demografia wyglada tak jak wyglada. Kariera czy kasa tu nie gra zadnej roli
  • Odpowiedz
@Fekalny_okuratnik:

Swoją drogą dla mnie to jest abstrakcja, że dla kobiety definicją sukcesu jest z-----------a na cudze marzenia w cudzej firmie w jakimś międzynarodowym korpo będąc tylko cyferką w tabeli XD

Dla mnie to abstrakcja również w przypadku mężczyzn ale każdy musi się o tym sam przekonać. Ja tam byłem i to droga do nikąd.
  • Odpowiedz