Wpis z mikrobloga

@4mja:

Obie formy wychowania się nawzajem uzupełniają. Kobieca forma wychowania na pewno bardziej w okresie niemowlęcym, potem w grę wchodzi ta męska i ona zaczyna dominować.

Tylko że rodzice powinni też sprawdzać się w rolach odwrotnych do swojej płci, a nie tylko od mam wymagać dawania cech mamich i na odwrót.
  • Odpowiedz
@KolegaCzlowieka: I się sprawdzają. Bywa trochę z tym trudów, np. ojciec zapomni daty urodzenia czy numeru PESEL, i nic wielkiego się nie stanie, następnym razem sobie zapisze. Matka zapomni że jej 12-letni jedynak nie jest jej bobasem i nie trzeba codziennie mu robić kanapek do szkoły ani pilnować żeby zrobić lekcje, i synek jej przypomni przeżywając bunt młodzieńczy. Niemniej psychologowie podkreślają i ciężko im nie przyznać racji, że obecność obojga
  • Odpowiedz
@NieBendePrasowac:

za mało XD xD daliście

xDˣᴰ bardzo proszę

bez jaj, traktujecie znajomość peseli jakby to było coś całkowicie oczywistego

nie powiesz mi, że zapamiętanie daty urodzenia + 5 cyfr to jest jakieś rocket science.
  • Odpowiedz
nie powiesz mi, że zapamiętanie daty urodzenia + 5 cyfr to jest jakieś rocket science.

@tylkolurko: nic takiego nie napisałem. Napisałem, że to nie jest powszechne ani tym bardziej oczywiste, żeby znać na pamięć 4 pesele, 6 numerów telefonu i nr konta bankowego Widzę, że przeczytanie komentarza to jednak rocket science
  • Odpowiedz
Wszędzie je dostrzegasz i ciągle coś liczysz? :)

@4mja: dość często :)
Tamten komentarz akurat odnosił się do kogoś innego

Kobiety są bardziej opiekuńcze, troskliwe, ale to dzięki ojcom dzieci odkrywają samodzielność, stawiają pierwsze kroki, przekraczają granice i swoje własne ograniczenia. Obie formy wychowania się nawzajem uzupełniają. Kobieca forma wychowania na pewno bardziej w okresie niemowlęcym, potem w grę wchodzi ta męska i ona
  • Odpowiedz