Wpis z mikrobloga

@hypnodancer: Kobiety często same wymuszają taki stan robiąc z facetów lebiegi. Sytuacja gdy facet utrzymuje rodzinę trochę też wymusza stan, w którym to matka opiekuje się głównie dzieckiem. Nie oznacza to że powinno być to wykorzystywane potem do ograniczania kontaktów ojców z dziećmi.
  • Odpowiedz
@Piotrek7231: ja to nie wiem jak daty urodzin dziecka można nie pamiętać. ja to pamiętam daty urodzenia wszystkich kobiet w którymi mnie coś łączyło na przestrzeni 20 lat. nawet nie musiał to być związek, po prostu jakaś relacja :D
  • Odpowiedz
@KolegaCzlowieka: i tak i nie. Mój ojciec całe życie zawodowe służył w wojsku. Kończył karierę na stopniu podpułkownika. Generalnie był szorstkim człowiekiem i dość trudnym w obyciu ale zapamiętałem go jako dobrego ojca. Człowieka o bardzo silnym charakterze. Zawsze musiało być jak on uważał, ale z perspektywy czasu uważam, że dobrze „przystosował” mnie do życia kochał mnie i teraz wiem, że okazywał masę czułości ale na swój pancerny sposób. Jednakże
  • Odpowiedz
Sytuacja gdy facet utrzymuje rodzinę trochę też wymusza stan,

@Mikka: O jakim kraju piszesz? Bo w Polsce w większości przypadków matki pracują na pełen etat.
  • Odpowiedz
Mój nie pamięta o moich urodzinach, mimo że mam idealnie tydzień przed jego. Kiedyś zadzwonił i zapytał "tee, córcia, bo mój kolega pytał, czy mam dzieci i pytał... ile ty masz lat w ogóle? 20 ile?". Mam już ponad 30 xD
  • Odpowiedz
@Piotrek7231: Na praktykach byłam świadkiem, jak ojciec przyjechał z synem na planowane badania, bo żona w pracy. Jedyne pytania na które znał odpowiedź to czy dzieciak urodzony przez cesarskie cięcie i czy ma jakieś rodzeństwo, ale przy pytaniu 'a ile brat ma lat' pomylił się o 3 lata. Trzykrotnie dzwonił do żony, w końcu napisaliśmy mu listę pytań żeby jej wysłał, to nam babka prześle gotową.

Mój ojciec przynajmniej wszystkie
  • Odpowiedz
ostają przy matce, gdy często jest tak, że matka jest jednym rodzicem, który wie, do której klasy chodzi dziecko, jak się nazywa jego wychowawca, do którego lekarza dziecko chodzi,

@hypnodancer: to są nieistotne dane
  • Odpowiedz
to wy nie znacie peseli żony i dzieci na pamięć? Xd

@Czyjatoja: @tylkolurko za mało XD xD daliście.

bez jaj, traktujecie znajomość peseli jakby to było coś całkowicie oczywistego. Ja akurat znam, ale jak podczas covidu w szpitalu wyrecytowałem z pamięciu 3 pesele to babka zrobiła wielkie oczy i powiedziała że pierwszy raz się spotkała z
  • Odpowiedz
Heheszki heheszkami, a potem zdziwienie mężczyzn, dlaczego w przypadku rozwodu dzieci zostają przy matce, gdy często jest tak, że matka jest jednym rodzicem, który wie, do której klasy chodzi dziecko, jak się nazywa jego wychowawca, do którego lekarza dziecko chodzi, jakie leki przyjmuje na stałe czy jaki nosi rozmiar odzieży

@hypnodancer: Fakt, ale tylko dlatego, że kobiety uważają, że to są najważniejsze sprawy (a większość sędziów to kobiety) i że
  • Odpowiedz