Wpis z mikrobloga

#sciankawspinaczkowa #wspinaczka #viaferrata

Hej wspinaczkowe swirki.

Jakis czas temu pytalem o uprzaz, teraz mam pytanie na temat butow.
Jakie buty dla nowej osoby, ktora dopiero planuje kupic swoja 1 pare?
Znajde cos do 300-350 co starczy mi na jakis czas na luzie? Jesli tak czy mozecie cos polecic? :)
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@w00nski +1
#wspinanie #wspinaczka #bouldering
Cześć Wam,
Przymierzam się do zakupu butów wspinaczkowych dla początkującego (budżet 3 stówy).
Rozważam jakieś podstawowe (najtańsze modele) ze skalnika, 8a czy innych sklepów tego typu lub Decathlona.
Do wyboru w przedziale cenowym 270-300zł są jakieś Ocuny, Red Chilli
  • Odpowiedz
  • 0
Mysle tez czy nie kupic jakis tanich z decathlonu po prostu. Aby nie bylo szkoda rozwalic 1 pare i ewentualnie potem kupic jakies lespze. Bo jednak dalej czesto "Rysuje" butem o sciane albo cos robie, co pewnie szybciej niszczy te buty
  • Odpowiedz
@okijeg: mam ocuny i są eleganckie. widziałem, że sporo osób w nich lata na ścianie. trochę też tych decathlonów widziałem. jeden pies co wybierzesz. aby stopa "dobrze" leżała i będzie pan zadowolony
  • Odpowiedz
  • 0
@w00nski: Wzialem tez takie same, nosze 41 i te wzialem 41, ale zbyt niekomfortowe sa. Strasznie male, ledwo stope moge wlozyc, jak u ciebie to wygladalo? Niby wiem, ze sie rozbija, ale nie wiem czy chce ryzykowac jesli nie bede mogl ich potem zwrocic xd
  • Odpowiedz
@okijeg: ja wzialem 2 rozmiary mniejsze (43), niz normalnie nosze i poczatkowo bylo bardzo slabo, bo nie moglem przejsc 5m po mieszkaniu, taki bol. gdy siedzialem to bylo ok, ale do chodzenia sie nie nadawalo. wzialem je na obiekt, pocwiczylem chwile i porownywalem z 44, ktore tez mialem i az tak zle juz nie bylo. finalnie zdecydowalem sie na te mniejsze i po 2-3 treningach sie na tyle rozciagnely, ze
  • Odpowiedz
  • 0
@w00nski: Sprawdzilem po cm, ja nosze 26,5 te sa 26. Wiec tez troszeczke mniejsze, ale sciskaja mi palce i bardzo waskie sie wydaja. Posiedze w nich w domu troche, zobacze czy po kilku godzinach bedzie troche lepiej. I tak teraz jakbym zwrocil to chwile poczekam na zwrot i nowa pare. Nie wzialem tez pod uwage tego, ze ja skarpetki bede nosil do tego, bo nienawidze bez skarpet butow.
  • Odpowiedz