Wpis z mikrobloga

@norbert108 no normalnie, podajesz wymiary podłogi i wysokość ściany i masz xD
Niektórzy już bez chata gpt nie potrafią kupić bułki w sklepie, i jeszcze ci powiedzą, że w sumie to matma w szkole jest bez sensu.
  • Odpowiedz
@norbert108: ale co jest trudnego w obliczeniu powierzchni jak masz już wymiary? No bardzo trudne w prostokącie bok1 x bok2. Zaraz może jeszcze powiesz, że w wykonaniu pomiaru najtrudniejszy jest odczyt, bo to trzeba sobie cyfry przypomnieć jak po kolei leciały…
  • Odpowiedz
@Piotrek7231: @billybumbler @plusikdziczku Z nauką matematyki zauważyłem pewną ciekawą zależność.
Większość życia uczyły mnie różne warianty typowej starej "facetki" i to była mordega.
Wyjasnienie na zajęciach -> zadanie domowe ->kartkówka.
Stres na zajęciach, losowe pytania, sprawdzanie zadań i inne bzdury. Dziewczyny z klasy zawsze byly swietne w takim systemie a mężczyźni zazwyczaj byli do tyłu.

Aż w liceum nie zmienili nam nauczycielki na nauczyciela i on zaczął formułować
  • Odpowiedz
Niektórzy już bez chata gpt nie potrafią kupić bułki w sklepie, i jeszcze ci powiedzą, że w sumie to matma w szkole jest bez sensu.

@billybumbler: Później wielkie zdziwienie, że średnia IQ spada. W co raz większej liczbie problemów/zagadnień (nawet tych błahych) polegamy na komputerach/smartfonach/AI/internecie miast rozwiązywać je sami, nic więc dziwnego że "organ nieużywany zanika". Niektórzy to mam wrażenie, że jak by mogli to by AI używali i do
  • Odpowiedz
Ale kalkulator ci nie powie ile potrzebujesz farby do pomalowania salonu

@plusikdziczku: jak to k---a nie? że co? Ty pytasz AI ile potrzebujesz farby do malowania salonu zamiast przeczytać ile potrzeba?

K---a i takie coś ma prawo głosu.
  • Odpowiedz