Wpis z mikrobloga

@ExtraPensja

Ja mialem lepsze przygody. Jechalismy gdzies autem, nawigacja wlaczona, gadamy na jakis temat, padlo trudne slowko i ktos z auta zapytal a co to jest xxx? Telefon nagle gada xxx to jest tralala XD Dodam tylko ze wszelkie "udogodnienia" google sa powylaczane, brak dostepow do mikrofonu, lokalizacji itd. Absolutnie wszystkie uprawnienia googlowskich aplikacji off a telefon i tak nasluchuje.

Innym razem rozmawialismy o pastach polerskich bo chcialem wypolerowac jakies rysy.
  • Odpowiedz
no i o tym pisałem. :D

Dobrze, telefony nie podsłuchują, oczywiście.

@Krupier: sorry, ale tym komentarzem to się po prostu ośmieszyłeś

A jeśli zachęcasz do skupiania się na całości komentarza to po co w ogóle dajesz przykład, który jest błędny (o tych 10 mln wonów)?
  • Odpowiedz
Nikt nie mówi, że cały czas.

@Krupier no wiadomo, specjalnie co jakiś czas i tylko u wybranych osób, mnie już na pewno w tym spisku oznaczyli, dlatego podsłuchy z mojego urządzenia nie są wykorzystywane do reklam u mnie, żebym się nie połapał.

A ludzie w internecie przecież nigdy nie kłamią. Spotkałem już wiele osób, które takie bzdury opowiadały i nigdy się nie potwierdziło to co mówili, znajomy w lutym gadał o
  • Odpowiedz
A ludzie i tak będą pisać, że to niemożliwe by telefon podsłuchiwał. :D

@Krupier: bo nie podsłuchują. Nie jesteś wyjątkowy, jesteś jednym z miliardów, których profilują i po prostu twoje ruchy wpasowują się w opracowane przez nich schematy.

wczoraj oglądałem serial koreański i rzucili tam kwotą 10 milionów wonów. Moja spytała ile to jest, mówię, że nie wiem to wzięła telefon by sprawdzić w necie, wpisała tylko "ile to jest
  • Odpowiedz
Dobrze, telefony nie podsłuchują, oczywiście.

@Krupier: Jakby to było jakkolwiek wykorzystywane w takiej globalnej skali to powiedz mi, jakim cudem, nieużywany telefon, tak mało traci naładowania baterii?

Większość ludzi jest po prostu za głupia aby zrozumieć, że w tych czasach łatwo jest profilować jednostki. Sam oglądasz reklamy które przy okazji mają trackery tego co i gdzie odwiedzasz. Oglądasz też "koreański serial" który, bez podsłuchiwania twego mikrofonu wiem, że zwie się
  • Odpowiedz
i to koniecznie musi wynikać z bycia podsłuchiwanym, a nie z tego że jesteś jedną z wielu osób, będących dodatkowo sprofilowaną przez Google w podobny sposób (wiek, zainteresowania i masa innych kategorii które dla Google mogą oznaczać "jest duża szansa ze oglądał serial X"; dodając do tego dodatkowo choćny popularność Squid Game i tego że na bank mnóstwo ludzi szukało przelicznika ich waluty zeby zrozumieć o co grają (sam to chyba nawet
  • Odpowiedz
A ludzie i tak będą pisać, że to niemożliwe by telefon podsłuchiwał. :D

@Krupier: No popatrz, nigdy nie wspominałem o tym serialu ani o Netflixie, a też mi to podpowiada. UUUU KONSPIRACJA, PODSŁUCHUJO MNIE, OTWÓRZCIE OCZY!!11 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Foxing - >A ludzie i tak będą pisać, że to niemożliwe by telefon podsłuchiwał. :D

@K...

źródło: EyVg59uWgAIjRc5

Pobierz
  • Odpowiedz