Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 66
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RobHajs ta, ale dopisz od razu jaki jest wysoki VAT w CH a ile jest w DE lub PL, także to nie tajemnica, że elektronika jest tutaj tańsza (sama kupowałam matce tel na promce w CH za 300chf, gdzie w DE kosztował wtedy 390€, a w PL w przeliczeniu na ojro 440)
  • Odpowiedz
@okrupnik: ale to jakiś stary model, teraz jest nowszy s25 chyba ja kupowałem, s24 za 2100zł w październiku na aliexpresie, więc jak grasz tak masz, teraz w styczniu chcieli za 1300zł wymienić na S25 ale nie chciałem, bo naczytałem się, że nowe snapy się grzeją. Fajny fonik nie taki duży, ale apple robi lepsze zdjęcia. Teraz może przez te taryfy znowu coś namotali.
  • Odpowiedz
@okrupnik: ja nie bardzo rozumiem po co chodzić do sklepów stacjonarnych. Poza zakupami spożywczymi to nie byłem w sklepie tak z kilka miesięcy. Wszystko zamawiam z domu
  • Odpowiedz
@zamknij_morde_waski wyższe koszty zatrudnienia, najmu, opłaty, podatki i stąd różnica. W Niemczech dużo taniej najem wychodzi lokalu. Wiem to na przykładzie tego czym się zajmuje. A na wykopie populizmu bo Polak lubi być dymany xd
  • Odpowiedz