Aktywne Wpisy
pieknylowca +146
Ja pozbyłem się tych problemów - po prostu tam nie jeżdżę XD. Ludzi to ogólnie posralo z tymi Włochami - tego nie rób, tamtego nie wolno XD. Niektórzy to starają się być bardziej włoscy niż sami włosi #wlochy #wakacje #podroze #podrozujzwykopem

źródło: 1000004115
Pobierz
woskrosenie +178
#ceny #inflacja #nieruchomosci #pieniadze
1. Mieszkania w moim rodzinnym mieście. Kiedyś przez lata, na Olx standardowo było na co dzień 50-60 ogłoszeń i rotacja oferty była spora. Od jakiegoś roku ogłoszeń jest 80-90 (obecnie równo 100 ofert) i widzę, że niektóre z nich wiszą już ponad rok.
2. Moja gmina robi porządki ze swoimi nieruchomościami wystawiając je na sprzedaż w przetargach. Znajomy chciał kupić
Też byłem na zjeździe food truckow w zeszłym roku, nic nie kupiłem. Ale inni już tak.
Gary Stevenson od lat o tym mówi - albo opodatkujemy solidnie bogatych, albo koszty życia będą rosnąć, a standard życia spadać.
@Erelius: Tak samo progresja powinna dotyczyć jak w innych krajach europejskich składki zdrowotnej będącej de facto podatkiem na cele zdrowotne, bo służbę zdrowia mamy niedofinansowaną. Głupoty, które opowiada Petru czy Owsiak jeszcze znajdują obrońców, bo jak to można podwyższać milionerom składkę zdrowotną, to nie Niemcy, my mamy nie
Silne państwo i szczelny system zapobiegłby twoim obawom.
Równie dobrze możemy dyskutować czy PIT powinien być, bo przecież mamy w polsce szara strefe i wyplaty pod stołem.
Rola UE mogłyby być działania mające na celu zmniejszenie różnic w opodatkowaniu pomiędzy państwami. Patrze głównie na Irlandię i Cypr ale też taka Maltę i Luxemburg
@Adamson555: Raje nigdy nie były proste do zastosowania. To była opcja dla prawdziwych bogaczy. Teraz rajów podatkowych już w zasadzie nie ma (w rozumieniu, że można zarabiać i żyć w UE a płacić podatki w raju) bo wymiotły je przepisy np. AML. Są jeszcze