Wpis z mikrobloga

Jak jakiś programista w Sprincie narzuca zbyt duże tempo pracy, pracuje więcej niż 8h dziennie, robi commity w weekendy, praktycznie nie dzieli pracy zawodowej a życia prywatnego to co z tym robicie? Rozmawiacie z managerem? Z tym programista?

Chodzi mi o to że przez niego Wasz kierownik może myśleć że mniej robicie i się angażujecie.

#pracait #programowanie #programista15k #programista25k #java #korposwiat #agh #studbaza #politechnikapoznanska #politechnikalodzka #politechnikakrakowska #pracbaza
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ksiega_dusz kierownik tak nie myśli a będzie wyciskał z tego gościa jak z cytrynki bo to idealny niewolnik. Zwalaj swoją robotę na niego i miej wywalone. Bardziej się liczy kto bardziej męczy bułę o podwyżkę niż kto ile pracuje.
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz dopóki otwarcie nie zwracają ci uwagi to ja myślę że kiero nie jest głupi i doskonale o tym wie, ale lepiej go nie podpieprzaj bo wtedy ty wyjdziesz na tego złego i że mało pracujesz, jak już serio temat będzie to powiedz że jesteś chętny na nadgodziny. Ten typ szybko się wypali zwłaszcza jak wszyscy będą zrzucać na niego pracę skoro się tak wyrabia. Ja wiem że pojawia się strach
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz możesz w rozmowie ale nie pisanej tylko w cztery oczy na osobności aby nikt nie widział temu typowi że może wyluzować i nie musi tyle robić bo to dezorganizuje pracę zespołu i estymaty, a lepiej dowieźć w dłuższym czasie niż krótszym i się zajechać. Jak powiesz dokładnie jak napisałeś post kierownikowi albo w grupie to będzie odwrócenie kota ogonem że to ty jesteś leniwy bo firmie jest na rękę że
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz: Pogadaj z nim w 4 oczy. Powiedz, ze typ jest pracoholikiem przez to Ty wypadasz “gorzej” z pracą. Wydaje mi się, że menadżer nie jest głupi i raczej to widzi.

Szkoda, że nie macie systemu story points, to wtedy przynajmniej każde zadanie ma przypisane x sp i normę trzeba wyrobić na sprint

A tak swoją drogą: jeśli możecie wybierać zadania, to bierz se jakieś lajtowo, proste i nie wymagające,
  • Odpowiedz