Aktywne Wpisy

Larsberg +33
Redaktorzyna namawia by zostać niewolnikiem systemu xD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#antynatalizm #demografia #dzieci #polska #pieklomezczyzn #rakcontent
#antynatalizm #demografia #dzieci #polska #pieklomezczyzn #rakcontent

mk321 +1
#gielda #sp500 #stoxx600 #etf
Jako, że jest już prawie pewne, że mamy bańkę AI (a nawet jak nie, to ludzie tak mówią, więc samospełniająca się przepowiednia), to w co bezpiecznie inwestować długoterminowo?
- Shortować nie chcę.
- SP500 to w większości AI (nie wszystkie tech, ale one są napompowane AI).
Jako, że jest już prawie pewne, że mamy bańkę AI (a nawet jak nie, to ludzie tak mówią, więc samospełniająca się przepowiednia), to w co bezpiecznie inwestować długoterminowo?
- Shortować nie chcę.
- SP500 to w większości AI (nie wszystkie tech, ale one są napompowane AI).

#gielda
źródło: image
PobierzZa kowida była sytuacja w drugą stronę, wszyscy się rzucili na obligacje i rentowności spadła dramatycznie
Wpływ na cenę może mieć jedynie nowe emisje, np. przy rolowaniu długu w maju – wtedy ustalona zostanie rentowność nowych obligacji.
Chyba że
@jurii:
źródło: image
Pobierz@gradekmi: jestem głupi w obligacje. Jak to niby ma działać? Ktoś ma kupić obligacje i dać je w testamencie wnukom, bo wcześniej nie zobaczy z nich zysku?
@gradekmi: Tylko czy takie działanie nie zaora wartości dolara? Chodzą słuchy, że Trump chce coś takiego zrobić, ale w normalnym świecie jakbyś poszedł do wierzycieli i powiedział im, że spłacisz ich za 100 lat to byś został uznany za niewypłacalnego, ale "normalnie" nie odnosi
@bitrab: skąd te dane? Tu piszą, że 3. https://www.cnbc.com/2025/01/01/the-battered-bond-market-starts-2025-facing-some-difficult-issues-about-debt.html