✨️ Obserwuj #mirkoanonim #gielda Nigdy już nie dotykam giełdy akcji. Straciłem 15% na sp500 który miało być najbezpieczniejsze i na ten moment ponad 10k na minusie, trochę lepiej na akcjach, ale tam wrzuciłem o wiele mniej. Zaraz ktoś powie że trzymaj i kiedyś wróci - otóż nie wróci jak u sterach jest debilny orangutan który nie pozwoli na wzrosty. I jak mi ktoś powie że giełda jest lepsza od bukmacherki to normalnie dostanie plaskacza na pysk. Z bukmacherki pomimo że rzadko gram jestem historycznie 22k na plusie a na takim sp500 nigdy, powtarzam nigdy nie widziałem jeszcze zielonego koloru cały czas leci w dół. Mecze chociaż można przewidzieć, analizujesz dyspozycję danego dnia zawodników, motywacje, kontuzje, formę składu, a sytuacji na rynkach już nie przewidzisz bo to jest właśnie prawdziwa loteria czy orangutan wstanie lewą czy prawą nogą
@mirko_anonim: to oczywisty bait. Natomiast przyjmując go za prawdę, mamy świetny przykład tego, by przed rozpoczęciem inwestowania określić akceptowalny poziom straty, jaki można zaakceptować i dobra instrumenty tak, by były z poziomem ryzyka zgodne. W innym przypadku można zainwestować w coś, czego się nie rozumie i skończyć pisząc takie wysrywy.
@mirko_anonim ale ty gościu na początku spadków longi zakładasz. Przecież Trump dopiero rozkręca imprezę, za 3 miesiące to z gospodarki USA to nie będzie co zbierać.
ambitny-realista-69: Giełda jest dla zamożnych. Jak nie masz bardzo dobrych zarobków i pewnej pracy, dobrej poduszki finansowej, własnego mieszkania/domu nieobciążonego hipoteką, opcjonalnie lecz niekoniecznie - dodatkowego dochodu pasywnego, to jak się rwiesz do zabawy "w giełdę" = może zmieść z planszy. Bez tego, to możesz nakręcony marzeniami, co najwyżej hajsem z bierzmowania czy z osiemnastki zebranej od rodziny się pobawić albo żyć od wypłaty do wypłaty z kołchozu, zasilając co miesiąc
Miałem taką przejażdżkę z laweciarzem 3 lata temu, i mówił że trzeba inwestować, że on inwestuje w sp500 bo to zawsze rośnie i zawsze jest stabilne ( ͡º͜ʖ͡º)
@mirko_anonim: pewnie bait, ale.... co mi tam. Wiesz co to jest stop loss? Jak tak, to spróbuj go włączyć podczas meczu. Powodzenia, naprawdę ci się przyda.
Myślicie, że jest szansa na obniżenie raty kredytu na 3 miesiące w banku? Bo wziąłem kredyt jakiś czas temu, ale straciłem pracę i ciężko mi się wyrobić z ratami. Chce się dziś udać do placówki i zapytać.
#gielda
Nigdy już nie dotykam giełdy akcji. Straciłem 15% na sp500 który miało być najbezpieczniejsze i na ten moment ponad 10k na minusie, trochę lepiej na akcjach, ale tam wrzuciłem o wiele mniej. Zaraz ktoś powie że trzymaj i kiedyś wróci - otóż nie wróci jak u sterach jest debilny orangutan który nie pozwoli na wzrosty. I jak mi ktoś powie że giełda jest lepsza od bukmacherki to normalnie dostanie plaskacza na pysk. Z bukmacherki pomimo że rzadko gram jestem historycznie 22k na plusie a na takim sp500 nigdy, powtarzam nigdy nie widziałem jeszcze zielonego koloru cały czas leci w dół. Mecze chociaż można przewidzieć, analizujesz dyspozycję danego dnia zawodników, motywacje, kontuzje, formę składu, a sytuacji na rynkach już nie przewidzisz bo to jest właśnie prawdziwa loteria czy orangutan wstanie lewą czy prawą nogą
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer
🥲 Aktualnie wspiera nas średnio 1 osoba w miesiącu, co nie pozwala na pokrycie kosztów utrzymania serwisu. Wspomóż projekt
Dzięki...
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
@mirko_anonim: ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@mirko_anonim: giełda jest lepsza od bukmacherki
Bez tego, to możesz nakręcony marzeniami, co najwyżej hajsem z bierzmowania czy z osiemnastki zebranej od rodziny się pobawić albo żyć od wypłaty do wypłaty z kołchozu, zasilając co miesiąc
@mirko_anonim: wróci jak małpa wróci na Sumatrę
@mirko_anonim: giełda jest lepsza od bukmacherki, bo możesz odzyskać chociaż część kasy