Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#gielda
Nigdy już nie dotykam giełdy akcji. Straciłem 15% na sp500 który miało być najbezpieczniejsze i na ten moment ponad 10k na minusie, trochę lepiej na akcjach, ale tam wrzuciłem o wiele mniej. Zaraz ktoś powie że trzymaj i kiedyś wróci - otóż nie wróci jak u sterach jest debilny orangutan który nie pozwoli na wzrosty. I jak mi ktoś powie że giełda jest lepsza od bukmacherki to normalnie dostanie plaskacza na pysk. Z bukmacherki pomimo że rzadko gram jestem historycznie 22k na plusie a na takim sp500 nigdy, powtarzam nigdy nie widziałem jeszcze zielonego koloru cały czas leci w dół. Mecze chociaż można przewidzieć, analizujesz dyspozycję danego dnia zawodników, motywacje, kontuzje, formę składu, a sytuacji na rynkach już nie przewidzisz bo to jest właśnie prawdziwa loteria czy orangutan wstanie lewą czy prawą nogą

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

🥲 Aktualnie wspiera nas średnio 1 osoba w miesiącu, co nie pozwala na pokrycie kosztów utrzymania serwisu. Wspomóż projekt

• 52
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: to oczywisty bait. Natomiast przyjmując go za prawdę, mamy świetny przykład tego, by przed rozpoczęciem inwestowania określić akceptowalny poziom straty, jaki można zaakceptować i dobra instrumenty tak, by były z poziomem ryzyka zgodne. W innym przypadku można zainwestować w coś, czego się nie rozumie i skończyć pisząc takie wysrywy.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim ale ty gościu na początku spadków longi zakładasz. Przecież Trump dopiero rozkręca imprezę, za 3 miesiące to z gospodarki USA to nie będzie co zbierać.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 8
ambitny-realista-69: Giełda jest dla zamożnych. Jak nie masz bardzo dobrych zarobków i pewnej pracy, dobrej poduszki finansowej, własnego mieszkania/domu nieobciążonego hipoteką, opcjonalnie lecz niekoniecznie - dodatkowego dochodu pasywnego, to jak się rwiesz do zabawy "w giełdę" = może zmieść z planszy.
Bez tego, to możesz nakręcony marzeniami, co najwyżej hajsem z bierzmowania czy z osiemnastki zebranej od rodziny się pobawić albo żyć od wypłaty do wypłaty z kołchozu, zasilając co miesiąc
  • Odpowiedz
Miałem taką przejażdżkę z laweciarzem 3 lata temu, i mówił że trzeba inwestować, że on inwestuje w sp500 bo to zawsze rośnie i zawsze jest stabilne ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
Zaraz ktoś powie że trzymaj i kiedyś wróci - otóż nie wróci jak u sterach jest debilny orangutan który nie pozwoli na wzrosty.

@mirko_anonim: wróci jak małpa wróci na Sumatrę

I jak mi ktoś powie że giełda jest lepsza od bukmacherki to normalnie dostanie plaskacza na pysk.

@mirko_anonim: giełda jest lepsza od bukmacherki, bo możesz odzyskać chociaż część kasy
  • Odpowiedz