Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Miry kupował ktoś liqudy albo shoty z bigvape? Przesyłka z UE (siedziba Francja, ludziom idą paczki z Czech często), robią jakieś problemy na granicy?

I w szerszym zakresie czy zakup wyrobów akcyzowych zza granicy na własny użytek jest neutralny czy nie?

#vape #vaping #vapujzwykopem #epapieros #epapierosy #bigvape #podatki #akcyza #kiciopycha

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
rozważny-myśliciel-8: Do wyżej:

Po pierwsze: tam nie ma spalania a więc i palenia. Doucz się.
Po drugie: ja to samo myślę o pijakach. Pijesz to jesteś patusem, nie liczy się ilość, jakość czy zawartość etanolu w spożywanym trunku. Simple as.
A-----l generuje znacznie więcej kosztów zdrowotnych, społecznych, strukturalnych i finansowych dla otoczenia niż nikotyna nie mająć ŻADNYCH dobroczynnych właściwości dla konsumującego (w przeciwieństwie do nikotyny która działa ochronnie na układ nerwowy) w związku
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
wyważony-aktywista-1: Nie, nie piję. Nie jestem i nigdy nie byłem od niczego uzależniony.

Natomiast straszne jest, że ludzie tak łatwo ulegają trendom. Tatuaże, pieski, szlugi. Nie dokonujecie wyborów, nie rozważacie za i przeciw. Po prostu podążacie za tym, co wasza grupa i reklamy uznają za właściwe, bo nie macie odwagi być sobą.

Nie musi być spalania, żeby były negatywne skutki. Wszystkie te liquidy sa toksyczne. Sam się doucz. Jest bardzo dużo opracowań na
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
zdecydowany-anonim-34: Ludzie piszą że przesyłki dochodzą ale oni przerzucają konieczność zapłaty akcyzy (plus vat) na konsumenta w przypadku płynów. Ktoś wyżej podał podstawę prawną, po otrzymaniu przesyłki sam musisz zgłosić.

Od zeszłego albo zaprzeszłego roku jest raportowanie transakcji i wymiana informacji podatkowych pomiędzy krajami ue dla podmiotów które przyjmują więcej niż 30 przelewów transgranicznych (coś jak dac7) więc twoje jako konsumenta dane mogą znaleźć się w raporcie i wylądować w kas. W
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
terminowy-strateg-46: Widzę że przez ostatnie kilka dni wywaliło pytań o ten sklep więc pozwolę sobie również zapytać osoby które otrzymały stamtąd przesyłki o to czy płyny miały banderole ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Sprawdziłam to co napisały dwa anonimy wyżej i zgadza się, jak sam przewozisz wyroby akcyzowe zza granicy wewnątrzwspólnotowo to zwolnienie obowiązuje, ale jak są one do ciebie dostarczane to trzeba zgłosić takie nabycie i opłacić podatki.

Wołam zatem osoby ze
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ja akurat zamawiam do Holandii, tutaj nie ma akcyzy, ale za to zakazane są płyny o smakach innych, niż tytoniowe. Zamawiam z innej francuskiej strony, jest do wyboru język francuski i angielski. Banderoli nie ma, więc wygląda na to, że we Francji nie ma akcyzy i zakazu sprzedaży internetowej. A ta strona, co jest po polsku, to też jest prowadzona przez firmę zarejestrowaną we Francji, asortyment mają z płynami
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
dynamiczny-sojusznik-3: Dostałam dzisiaj mandat 470 zł z Pomorskiego Urzędu Celno Skarbowego za zakup olejków bez akcyzy ze strony Big Vape (nawet pojęcia nie miałam że niej nie mają).Paczkę wyłapali w Gdyni a sklep napisał mi że uległa zniszczeniu przez firmę kurierską...wysłali mi ponownie...doszła ...ale czy się oplacało?teraz już wiem że nie.ODRADZAM...Cyba że lubicie ryzyko ....

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
  • Odpowiedz
ja juz ponad miesiac na pake czekam wiec nie wiem czy sie martwic na stronie ich pisze tylko platnosc zaakceptowana i nic wiecej zadnego nr sledzenia paczki a support nie odpisuje
  • Odpowiedz