Aktywne Wpisy

t3tris +265
Obiecałem zawołać, to i wołam, choć w świecie "Pieśni Lodu i Ognia" wiadomości książkowych to akurat jak na lekarstwo.
6 lat temu, jak zamknęli nas w domach z powodu COVID-19, to zamknięto w domu również Jurka R. R. Martina. Miałem wtedy nadzieję, że może ta przymusowa bliskość maszyny do pisania spowoduje, że pisana wówczas już od dekady 6 część sagi trafi na półki księgarni.
Co za naiwność. Dziś brzmi to
6 lat temu, jak zamknęli nas w domach z powodu COVID-19, to zamknięto w domu również Jurka R. R. Martina. Miałem wtedy nadzieję, że może ta przymusowa bliskość maszyny do pisania spowoduje, że pisana wówczas już od dekady 6 część sagi trafi na półki księgarni.
Co za naiwność. Dziś brzmi to
bartton +121
Z przykrością informuję, że pan @Quaalude jest niehonorowym człowiekiem, gdyż ponieważ nie dotrzymuje danego słowa, ponieważ w poniższym wpisie obiecał usunięcie konta, a do tej pory tego nie uczynił
https://wykop.pl/wpis/85430387/po-8-latach-spedzonych-na-tym-portalu-uwazam-ze-pr
https://wykop.pl/wpis/85430387/po-8-latach-spedzonych-na-tym-portalu-uwazam-ze-pr

Miry kupował ktoś liqudy albo shoty z bigvape? Przesyłka z UE (siedziba Francja, ludziom idą paczki z Czech często), robią jakieś problemy na granicy?
I w szerszym zakresie czy zakup wyrobów akcyzowych zza granicy na własny użytek jest neutralny czy nie?
#vape #vaping #vapujzwykopem #epapieros #epapierosy #bigvape #podatki #akcyza #kiciopycha
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
Podstawa prawna:
https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/podatek-akcyzowy-17511034/art-78
Po pierwsze: tam nie ma spalania a więc i palenia. Doucz się.
Po drugie: ja to samo myślę o pijakach. Pijesz to jesteś patusem, nie liczy się ilość, jakość czy zawartość etanolu w spożywanym trunku. Simple as.
A-----l generuje znacznie więcej kosztów zdrowotnych, społecznych, strukturalnych i finansowych dla otoczenia niż nikotyna nie mająć ŻADNYCH dobroczynnych właściwości dla konsumującego (w przeciwieństwie do nikotyny która działa ochronnie na układ nerwowy) w związku
Natomiast straszne jest, że ludzie tak łatwo ulegają trendom. Tatuaże, pieski, szlugi. Nie dokonujecie wyborów, nie rozważacie za i przeciw. Po prostu podążacie za tym, co wasza grupa i reklamy uznają za właściwe, bo nie macie odwagi być sobą.
Nie musi być spalania, żeby były negatywne skutki. Wszystkie te liquidy sa toksyczne. Sam się doucz. Jest bardzo dużo opracowań na
Od zeszłego albo zaprzeszłego roku jest raportowanie transakcji i wymiana informacji podatkowych pomiędzy krajami ue dla podmiotów które przyjmują więcej niż 30 przelewów transgranicznych (coś jak dac7) więc twoje jako konsumenta dane mogą znaleźć się w raporcie i wylądować w kas. W
Sprawdziłam to co napisały dwa anonimy wyżej i zgadza się, jak sam przewozisz wyroby akcyzowe zza granicy wewnątrzwspólnotowo to zwolnienie obowiązuje, ale jak są one do ciebie dostarczane to trzeba zgłosić takie nabycie i opłacić podatki.
Wołam zatem osoby ze
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Nighthuntero
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: RamtamtamSi