Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 102
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@thorgoth: Czekałem na twój wpis, aż Ciebie oznaczyłem w innym wpisie o tym, ale chyba to ten co jej babcia o nim mówiła, co mieszkał blisko, bo tam u Śledziowej babcia coś takiego palnęła, że ten z rysunku to nie ten, tamten młodszy i teraz nie wiem @Karpatnik @tomwick55 jak jest, bo może ja mylę, a może babcia dziewczynki dobrze obstawiała typa...
  • Odpowiedz
@dzieju41: https://tvn24.pl/polska/sprawa-edyty-wieczorek-historia-zabojstwa-konsekwencje-dla-rodziny-st8869661 Trzymaj ciekawostkę, zanim była Iwona, była Edyta. Tam ciała nie ma, wyrok zapadł, ale pomyślcie obie o tym samym nazwisku, obie młode, a historie takie różne, a to nie jest jakieś super znane nazwisko, więcej pewnie KOWALEWSKICH/KOWALSKICH/NOWAKÓW/NOWACZYKÓW jest w Polsce niż Wieczorków @thotroght @tomwick55 @first
  • Odpowiedz
  • 64
@Sylwiusz_89: to jest portret pamięciowy, który opublikowała policja na podstawie zeznań matki.
Byłby podobny do zatrzymanego, gdyby nie ogromna progresja wiekowa.

Nieżyjąca już matka Izy w każdym podcaście mówiła, że osoba którą widziała była dużo młodsza, a oni szukają jakiegoś dziada.
Obstawiam, że kobieta powiedziała im że mężczyzna miał siwe włosy, więc z d--y założyli że musi być stary.
A gdyby jej faktycznie posłuchali, że był to młody człowiek z
thorgoth - @Sylwiusz_89: to jest portret pamięciowy, który opublikowała policja na po...

źródło: HK7UoaLXoAACc_a

Pobierz
  • Odpowiedz
Nieżyjąca już matka Izy w każdym podcaście mówiła, że osoba którą widziała była dużo młodsza, a oni szukają jakiegoś dziada.

Pamiętam, że mama jej nie miała zdrowia na walkę i szybko zmarła stosunkowo po córce, ale tu masz rację, że nie słuchano jej, ale babcia też mówiła, że to nie ten i chyba to miało być szybkie śledztwo na kogoś kogo mieli w bazie, a wyszło, że tamten ma alibi lub DNA
  • Odpowiedz
@thorgoth: ja od południa przeglądam jego social media, facebooka i jestem w totalnym szoku jaki to pozornie normalny gość był/jest

i w ogóle że popełnił tę ohydną zbrodnię gdy był zaledwie 22-letnim studenciakiem, a cały czas panowała narracja, że zrobił to jakiś stary zboczeniec
  • Odpowiedz
  • 13
@magicznytaboret:
1. Ja nie miałem wpisu o Izie, za to napisałem o Darii
2. W sprawie Darii Relugi jest zabezpieczone DNA.

Ja zapamiętuje sprawy kryminalne po charakterystycznych szczegółach. Tą charakterystyczną rzeczą w sprawie Izy był jej wygląd.
Mając 13 lat miała urodę i fizjonomie dorosłej kobiety.
Teraz dochodzi drugi nietypowy szczegół - sprawca był młodym ale siwym człowiekiem, jak Jacek Magiera.
  • Odpowiedz
@thorgoth: Są tacy ludzie. Sporo ludzi się teraz maluję, ale są siwi mężczyźni przed 30 rokiem życia. Choć racja jedna szczegół. A sprawa Darii Er też do wykrycia bo @Karpatnik @tomwick55 nie sprawdzono chłopaków z dobrych domów co widział ich kierowca autobusu, tam były jakieś dobre jeansy na nich, LEE/WRANGLER, a to przed epoką lumpeksów i ja bym sprawdził teraz wyrywkowo czy z jej rocznika, młodszego też, któryś
  • Odpowiedz
  • 4
@magicznytaboret: no przecież już wcześniej ci napisałem - TAK, jest zabezpieczne DNA w sprawie Darii.
Fun fact: mój kolega @Karpatnik jakieś 2 tygodnie temu zapytał, czy sprawy Darii i Izy mogą być powiązane i wtedy odszukałem tą informacje.
Gdyby to był ten sam sprawca, to by na to dawno wpadli
  • Odpowiedz