Aktywne Wpisy

25802117 +54
Lista gier na PC do ogrania dla osoby, która po 15 latach przerwy chciałaby nadrobić zaległości? Do tej pory przerobiłem:
-Grand Theft Auto 5
-Cities: Skylines
-Wiedźmin 3 + dodatki
-Red Dead Redemption 2
-TES: Skyrim
-Grand Theft Auto 5
-Cities: Skylines
-Wiedźmin 3 + dodatki
-Red Dead Redemption 2
-TES: Skyrim

Dobry_Gospodarz +177

źródło: temp_file1070530617485163609
Pobierz
#rozowepaski #zwiazki #s--s #logikarozowychpaskow #dieta #kobiety #grubasy
źródło: fsdsfsdfs
Pobierzźródło: temp_file9205601916081530796
PobierzPrzy wzroscie 170 waga wchodzaca w nadwage to zawrotne 75 kg. A dobic mase mozna spokojnie naturalnie do 90kg ale wtedy bys musial miec 190cm zeby byc w normie a to duzy wzrost.
Bmi to gowno bo bazuje na niklych danych wzrost/waga a nie bierze pod uwage czy to tluszcz, miesnie etc.
Nadwaga to nie tylko waga.
Ja zmieniłem swoją sylwetkę o 20-25kg, i spotkałem się z takimi komentarzami "już Ci wystarczy, za dużo też nie można, coraz chudszy jesteś".
A pod bluzą robi się powoli wysportowane ciało, tylko tego już nie widzą. Jakbym
Bmi bazuje na prostym podziale waga/wzrost nie biorac pod uwage innych danych.
Wiec jest to jakis prosty i szybki wskaznik ale niedoszacowany i powiedzialbym prymitywny/zbyt prosty
@Mdx91: dowód anegdotyczny. Jak go mogę zweryfikować? Odnieść się do Łomaczenki, kolejny przykład to Bruce Lee, ale to bardziej skrajny już przykład, bo on przy takim wzroście schodził chyba nawet do 55 kg wagi! A
Od lat 2000 była moda na wieszaki. Bridget Jones z w miarę normalną sylwetką była pokazywana jako grubas.
Ale BMI jest wskaźnikiem opracowanym do oceny populacji, a nie jednostki i w tym kontekście sprawdza się bardzo dobrze, bo jest stosunkiem dwóch bardzo łatwo mierzalnych wartości (w przeciwieństwie do choćby bardziej miarodajnego dla jednostki %BF). Dobrze to widać po współczynnikach korelacji między BMI a precyzyjniejszymi wskaźnikami, które są na poziomie ~0,8 w populacji europejskiej. Koksy to