Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 100
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Miguelos Mam jako handlowiec w ofercie damskie rajstopy jako niszowy towar.
Tak od 2ch lat sprzedaje się tylko rozmiar 4 i 5 a wcześniej tylko 2 / 3 / 4 i nikt 5 nie kupował
Coś przebraliśmy na masie porządnie od pandemii.
  • Odpowiedz
@trololo55: szczerze mówiąc nie widziałem takiej, żeby miała BMI w normie i była w takim stanie, jak Ty piszesz. Czasami mają rozstępy, nawet szczupłe, ale to nie bycie ulanym. Pojawia się też kwestia schudnięcia i wiszącej skóry, ale przyjmuje wtedy, że o ile obecnie BMI jest w normie, to kiedyś nie było. Podstawa to nie dopuścić do ulania się
  • Odpowiedz
Najpierw organizm będzie spalał tłuszcz, a dopiero potem budował mięśnie.

@incelowski: nie ma takiej zależności. Mięśnie będą rosły również pod sadłem, jeśli da się im pracować z ciężarami. Ba, dlatego właśnie grubasy często są takie silne, bo oni noszą ciężary 24/7 bez ćwiczenia nawet. Targanie własnego sadła im ćwiczy mięśnie.
  • Odpowiedz
@Miguelos: zobacz kto w tamtych latach był wzorem wśród celebrytek i kto jest teraz.

@Mruvek: nie ma co tęsknić za modą na wieszaki.
Kobiety wpędzała w chorobliwe zaburzenia odżywiania z anoreksją włącznie.
Zaś dla oka przyjemniejsze są kształty takie jak są modne dziś - bardziej kobiece, niczym klepsydra.

Oczywiście, nie mówimy od skrajnych przypadkach dupiastości niczym kim kardashian, to już przeginka.
  • Odpowiedz
@Miguelos: dla mnie kobietą zaczyna się od 175cm wzwyż i kończy kilogramowo na 75kg. Np taka siatkarki 185cm ważącą o wadze 72...

Mi się wydaje że to propaganda "thic" i promowanie grubych ud, pośladków oraz boczków. Nie wiem, ja wolę szczupłe klepsydry a nie oberzyny
  • Odpowiedz
Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego w latach około 2013 - 2015 było PEŁNO kobiet w wieku mniej więcej 18 do 25 lat które ważyły mniej niż 50 kg a teraz ze świecą takiej szukać? Czy to po prostu kwestia wszechobecnego wmawiania body positive (czytaj: wp*erdalanie żarcia i bycie grubasem jest dobre)?

@Miguelos: To jest akurat bardzo proste. Nie wiem ogólnie czy zauważyłeś tudzież ktoś zauważył, ale uwaga 2013-2015 rok to
  • Odpowiedz
@Miguelos: Trochę zmienily się normy, trochę laski nie przejmują się facetami i ich opiniami na temat sylwetki. Myślę, że paradoksalnie wśrod starszych znajdziesz więcej szczupłych kobiet.
  • Odpowiedz
Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego w latach około 2013 - 2015 było PEŁNO kobiet w wieku mniej więcej 18 do 25 lat które ważyły mniej niż 50 kg a teraz ze świecą takiej szukać

@Miguelos: I myślisz że to było zdrowe? Tyle ich było, to dlaczego po pierwszej ciąży nagle tyły jak balonik? Najzdrowsze kobiety to te które mają na sobie mięso i wagę w okolicach 22-26bmi.
  • Odpowiedz
Bmi to gowno bo bazuje na niklych danych wzrost/waga a nie bierze pod uwage czy to tluszcz, miesnie etc.

@Mdx91: no chyba nie, mam 173cm wzrostu i przy 80 kg już widać na mnie sporo tłuszczu a od kilku lat ćwiczę regularnie, nawet codziennie. Mam cały rok widoczny zarys mięśni na brzuchu. Ale widzę bardzo dobrze na sobie różnicę pomiędzy 81kg a 73 gdzie bmi jest w górnych widełkach normy.
  • Odpowiedz
ale tu widać, że nie jest to zdrowa ilość i jest misio

@Sudo_exit: wręcz przeciwnie, to jest zdrowa ilość. Duża masa mięśniowa i mała ilość tkanki tłuszczowej jest nienaturalna i jest wybrykiem lat dopiero od lat 60 XX wieku.
  • Odpowiedz
  • 0
@Miguelos zwyczajnie widziałem na tajnej grupie jak w konspiracji się zmówiły, żeby Cię unikać i wysyłać tylko te słabe, grube i brzydkie.
  • Odpowiedz