Aktywne Wpisy

Zaufajmi_wiemlepiej +353
Dużo ostatnio jest odbijania piłeczki, że to tylko przegrywy wykopki mają problem z psami, ale chciałbym na przykładzie własnej historii zmienić może przekonanie paru osób.
Miasto powiatowe, mam żonę, dziecko, oboje pracujemy, nic za darmo nie dostaliśmy, 7 lat temu kupiłem mieszkanie na 1 piętrze w bloku z płyty do generalnego remontu, oczywiście oszczędności życia, kredyt. Po roku wprowadziliśmy się. Cieszyliśmy się, bo mieliśmy starszych sąsiadów, było cicho i spokojnie.
Po 2 latach
Miasto powiatowe, mam żonę, dziecko, oboje pracujemy, nic za darmo nie dostaliśmy, 7 lat temu kupiłem mieszkanie na 1 piętrze w bloku z płyty do generalnego remontu, oczywiście oszczędności życia, kredyt. Po roku wprowadziliśmy się. Cieszyliśmy się, bo mieliśmy starszych sąsiadów, było cicho i spokojnie.
Po 2 latach
DoktorMorela +10
Jestem blisko 40stki i nie mam auta. Nigdy nie miałem samochodu. Zawsze radziłem sobie zbiorkomem. Nigdy tez nie miałem potrzeby dojeżdżania gdzieś do pracy, bo tez nie miałem wielkiego pola manewru w jej wyborze.
Obecnie nawet świadomość ze miałbym prowadzić mnie stresuje.
Czy sam fakt nieposiadania auta uważacie za przegrywa?
#wykop #pytanie #samochod #auto
Obecnie nawet świadomość ze miałbym prowadzić mnie stresuje.
Czy sam fakt nieposiadania auta uważacie za przegrywa?
#wykop #pytanie #samochod #auto

Ja zacząłem od Zorin, potem przesiadłem się na Mint, krótko na Manjaro, jakoś mi ta dystrybucja nie podeszła, potem najdłużej KDE Neon i teraz Nobara, dystrybucja dla graczy.
#linux #systemyoperacyjne #technologia #informatyka
Na PC: Slackware (3.2 albo 3.3, nie pamiętam już, bo to juz ten wiek - instalacja z flopów, bo nie miałem czytnika CD-ROM) -> Gentoo -> Manjaro/Arch (teraz Arch do pracy/zabawy i Pop!_OS na laptopie jako daily driver).
Na serwerach: Slackware -> Gentoo -> Debian -> CentOS (teraz Debian/SLES).
Po drodze były okazjonalnie jakieś Minty, Fedory, ElementaryOS, OpenSUSE i inne, ale nie przyjęły sie u mnie na długo.
Było Ubuntu, Mandriva, Manjaro, Kubuntu, Mint, Debian, ElementaryOS, Kali Linux, Arch
Gdzieś tam między jeszcze był CentOS, Fedora
Później testowałem dużo dystrybucji (zbierałem gazety typu Linux magazine itp) pamiętam że sporo czasu siedziałem na Suse. Były podejścia do CentOs? Gentoo, Debiana i innych. Następne lata spędziłem na Ubuntu i pochodnych. Obecnie od dobrych kilku lat Mint, chociaż lubię czasem dla funu pobawić się innymi dystrybucjami. Na foto tak na szybko jakaś część płyt
źródło: temp_file470445749649657642
Pobierz@gwyddbwyll: wbrew pozorom, nie kazdy na tagu bedzie kojarzyl ze o ostatnim distro którym napisales to OpenSuse, a warto ten fakt podkreslić bo odnoszę wrażenie że to mocno niedoceniane distro, też obecnie na nim siedze i jestem zachwycony
źródło: Opensuse_
Pobierz@Jarkendarion: Co? Że masz +5 do FPSów? xD
@RidgeForrester: tak się zaczęła moja przygoda z Linuxem. Uznałem, że za darmo to uczciwa cena i sprawdziłem Ubuntu. Pasowało. Potem jak miałem internet to Debian pasował bardziej. A w międzyczasie dużo różnych eksperymentów, które jednak nie zostały na dłużej. Ale po dekadzie
Jeszcze gdzieś był EndeavourOS, ale nie traktuję tego jako osobną dystrybucję, tylko jako instalator Archa.