Aktywne Wpisy

MechanicznaPitaja +197
#chwalesie
wymieniłam sobie sama linki hamulcowe w rowerze i łańcuch :D
co roku po zimie za przegląd i wymianę takich głupot, i regulacje mnie kasowali 500 zł w serwisach rowerowych. a że teraz odkładam każdy grosz, to stwierdziłam, że spróbuję sama. kosztowało mnie to 50 zł za części i trochę czasu (jakieś 2,5h, jak na 1 raz to chyba spoko, następny raz będę już wiedzieć co i jak). W serwisach
wymieniłam sobie sama linki hamulcowe w rowerze i łańcuch :D
co roku po zimie za przegląd i wymianę takich głupot, i regulacje mnie kasowali 500 zł w serwisach rowerowych. a że teraz odkładam każdy grosz, to stwierdziłam, że spróbuję sama. kosztowało mnie to 50 zł za części i trochę czasu (jakieś 2,5h, jak na 1 raz to chyba spoko, następny raz będę już wiedzieć co i jak). W serwisach

lepaq +280
Śląsk Wrocław i Stal Mielec spadają z Ekstraklasy.
Historyczna Lista Obecności.
#mecz #ekstraklasa #pilkanozna
Historyczna Lista Obecności.
#mecz #ekstraklasa #pilkanozna

źródło: temp_file8888744994770362072
PobierzA bzdura, kumpel, który kiedyś hodował tuczniki mówił, że powyżej 115 kg liczą w skupie po gorszej cenie za kilo, bo idzie sama słonina a nie mięso.
@uriel_ck:
W sumie ma to sens, wszak to ponad 800 kcal/100g a nie 130 kcal/100g jak w przypadku szynki. Wtedy liczyło się zapchanie kichy i paliwo dla obywatela, kto by się tam przejmował czy to białko czy tłuszcze.
@K-S-
Sobie zobacz cene słoniny w sklepie. Takiej na kanapkę.
@Sarza01 wiem że jest droga, ale też słabo schodzi
Osobiście uwielbiam, ale masz racje - nie sprzedaje sie jak szynka i nie wszędzie jest.
A no i tez mi sie wydaje ze jest to w miarę zdrowe jedzenie. Niskoprzetworzone.
@Sarza01: Trzeba uważać, ostatnio się dowiedziałem że do boczku jest często dodawana sól peklowana której nie można smażyć.
Więc z smalcem też może być różnie.
@smk666 śmieszy mnie jak ktoś wyśmiewa starsze pokolenie, bo 40 lat temu były zupełnie inne standardy, wiedza oraz inne podejście, śmieszy mnie dlatego, że ludzie nie mają pojęcia o zmianach, ewolucji. Zero jakiejkolwiek refleksji.
@uriel_ck:
Ale ja tutaj mówię o tym, co komitet partii cenił a nie o tym co było a co nie zdrowym rozsądkiem. Obywatele Polski Ludowej nie mogli być głodni - byle tanio.