✨️ Obserwuj #mirkoanonim Trafiłem ostatnio na jakąś rolkę na temat uzależnienia od dopaminy. Objawy? 100 procent pokrycia z tym co mam. Zdaje sobie sprawę, że objawy są całkiem powszechne w aktualnych czasach ale dało mi to do myślenia.
Najbardziej doskwiera mi problem z koncentracją, rozkojarzenie (w pracy ciągle skacze między robotą a rozrywką, w domu zaczynam coś robić i zaraz przerywam), rozdrażnienie, ciągłe zmęczenie,.
Czy ktoś zmagał się z tym zjawiskiem lub z problemami podobnymi do moich powyżej? Jak sobie z nimi poradziliście, co pomogło wam poprawić ten stan?
@mirko_anonim podobne objawy może dawać CHAD. Nie warto doszukiwać się choroby u siebie, trzeba po prostu zrobic tak, by to nie było problemem, a korzyścią dla nas samych.
@mirko_anonim: raz na rok wyjazd w Zimę do gorących krajów na wyprawę bikepackingowa, offroadem, Mało prądu, mało internetu lub często brak zasięgu i tak, Brak tv, brak prysznica, brak łóżka, brak wyszukanych potraw, Po prostu prymitywne życie gdzie mózg uczy się nudzić, i skupiać na jeździe, żeby się nie zabić, nie najechać na węża na single tracku, żeby nie brakło wody.
Trafiłem ostatnio na jakąś rolkę na temat uzależnienia od dopaminy. Objawy? 100 procent pokrycia z tym co mam.
Zdaje sobie sprawę, że objawy są całkiem powszechne w aktualnych czasach ale dało mi to do myślenia.
Najbardziej doskwiera mi problem z koncentracją, rozkojarzenie (w pracy ciągle skacze między robotą a rozrywką, w domu zaczynam coś robić i zaraz przerywam), rozdrażnienie, ciągłe zmęczenie,.
Czy ktoś zmagał się z tym zjawiskiem lub z problemami podobnymi do moich powyżej? Jak sobie z nimi poradziliście, co pomogło wam poprawić ten stan?
Będe wdzięczny za wszelkie porady
#zdrowie #pytanie #kiciochpyta #leki #uzaleznienie #problem #dyskusja #zdrowiepsychiczne
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników - dziękujemy! Wspomóż projekt
Mało prądu, mało internetu lub często brak zasięgu i tak,
Brak tv, brak prysznica, brak łóżka, brak wyszukanych potraw,
Po prostu prymitywne życie gdzie mózg uczy się nudzić, i skupiać na jeździe, żeby się nie zabić, nie najechać na węża na single tracku, żeby nie brakło wody.