Wpis z mikrobloga

@n000t na szosówkach i grawelach przewyższeń się nie robi chyba że ktoś na serpentyny trafi a większość tłucze kilometry na tagu właśnie na tym ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
  • 1
@Afrobiker: tylko lekko asymetryczny żeby zmieścić korbę i zębatkę, reszta wygląda gołym okiem całkiem symetrycznie ʕʔ

Jeśli Ci się podoba to możesz sobie jeszcze obczaic Specialized Stumpjumper Evo, wygląda podobnie i kosztuje podobnie, ma jedynie trochę mniej skoku z tego co pamiętam.
  • Odpowiedz
  • 1
@n000t normalnie spróbowałbym dobić do 1000, ale dopiero wczoraj odebrałem rower z generalnego serwisu, a przez ostatnie poł roku jeździłem właściwie wyłącznie na ebike'u. Z moja waga blisko 90kg możesz się domyślić. Powiedzieć ze czworogłowe były dzisiaj w lekkim szoku to jak nie powiedzieć nic.

@Afrobiker: Spoko ten wahacz wygląda w tym Specu :D Tylko boje się zapytać ile wazy. Do Rallona możesz wsadzić 27.5 albo 29, z tego
  • Odpowiedz
@Hasz5g rower waży tyle co przeciętny elektryk ze słabą baterią 19 kg ( ͡º ͜ʖ͡º) ale to rasowa zjazdówka więc przy jeździe w dół nawet ta masa pomaga bo zawieszenie lepiej wybiera i rower jest stabilny. Na bazie twojej ramy bym sobie zbudował lżejszą wersję na wypady w poszukiwaniu nowych tras bo na moim to jest więcej pchania niż jeżdżenia ( ͡~ ͜ʖ ͡
  • Odpowiedz
@n000t hardtaila połamie na pierwszym zjeździe ( ͡~ ͜ʖ ͡°) najnowsze Demo Race jest zbudowane na tej ramie co stara demówka i pod tym względem w zasadzie nic się nie zmieniło no może karbonowe ramy doszły i to wszystko.
Afrobiker - @n000t hardtaila połamie na pierwszym zjeździe ( ͡~ ͜ʖ ͡°) najnowsze Demo...
  • Odpowiedz
@Afrobiker:

najnowsze Demo Race jest zbudowane na tej ramie co stara demówka i pod tym względem w zasadzie nic się nie zmieniło

XD

Domyślam się, że tak mówił ten co sprzedawał?
  • Odpowiedz
@Afrobiker: koła 26 vs 29, główka ramy 65 stopni vs 62.8, chainstay o 2 cm dłuższy, baza kół o 8cm dłuższa, a to tylko pierwsze z brzegu parametry. To są totalnie inne rowery, nieważne ze rama wygląda podobnie. Nie mowie ze ten stary źle jeździ i do niczego się nie nadaje, ale zupełnie nie dorównuje współczesnym rowerom.
  • Odpowiedz
@teryuu to są totalnie inne rowery które przy zjeździe zachowują się bardzo podobnie. Jedyne czego mi brakuje to brak możliwości montażu koła w większym rozmiarze i to spec zrobił przez ostatnie 18 lat. Usunął pływający element wahacza bo przez niego nie wchodziły koła w rozmiarze 27,5 ani większe. Skutkiem ubocznym jest gumowy tył bo wahacz stracił sztywność a rower myszkuje przy ostrych zwrotach. Co roku objeżdżam nowe modele Demo czekając na
  • Odpowiedz
@Afrobiker:
Rower z 2008 nie ma nic wspólnego z 2025 poza nazwą i nawiązaniami designem.
O delikatnej ewolucji w demo to można mówić od 2019 roku jak wszedł obecny zawias.
  • Odpowiedz
@n000t wcześniej zawias działał jak w moim. Oni już tylko kupony odcinają bo tam księgowi rowery konstruują a nie inżynieria w dodatku mój rower w 2007 roku kosztował tyle co Demo Race na ten rok. Nie muszę chyba pisać o inflacji i spadku wartości pieniądza ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz