Aktywne Wpisy

sokytsinolop +444
#feelsgoodman #coolstory #czujedobrzeczlowiek
Poszedłem na spacer z psem i udało mi się uratować 3 stworzenia boże.
Pierwszy był ślimak, którego zobaczyłem na końcówce gałązki wystającej z wody. Na szczęście był na tyle blisko że dosiegnalem go ręką i umieściłem bezpiecznie na trawie.
Kilkaset metrów dalej trafiłem na uwięzionego gryzonia i jakiegoś małego weza w takiej studni betonowej jakie są przy stawach gdzie spuszcza się wodę.
Wąż siedzial
Poszedłem na spacer z psem i udało mi się uratować 3 stworzenia boże.
Pierwszy był ślimak, którego zobaczyłem na końcówce gałązki wystającej z wody. Na szczęście był na tyle blisko że dosiegnalem go ręką i umieściłem bezpiecznie na trawie.
Kilkaset metrów dalej trafiłem na uwięzionego gryzonia i jakiegoś małego weza w takiej studni betonowej jakie są przy stawach gdzie spuszcza się wodę.
Wąż siedzial

źródło: received_9747277832006290
Pobierz
mambar +5
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
#rdr2 #gry #grafikakomputerowa #pcmasterrace
Z całym szacunkiem, ale właśnie to mi się podoba w odróżnieniu do dzisiejszych gier. Gra ma mieć ładny i spójny styl graficzny a nie technologie. Unreal przykładowo napchał tych technologii a grając gry w nim często czuć, że niby ładne ale coś jest nie tak.
Zresztą nie tylko unreal ma ten problem. Cały ten
@Afrobiker: karty graficzne są plus minus 2x wydajniejsze niż w 2018 roku (gry porównamy serię RTX 2xxx i RTX 5xxx), więc różnica nie jest mała, poza tym w międzyczasie dokonała się mała rewolucja w kontekście wykorzystania AI
z resztą to nawet nie jest tak na prawdę problem sprzętowy, bardziej to kwestia przesunięcia ściany w kontekście kosztów produkcji i
@Larsberg: moim zdaniem przykłada się zdecydowanie zbyt dużą wagę do Unreala jako przyczyny problemów gier
w przypadku Stalkera większą winę za jego stan ponosi jednak trudny proces produkcyjny biorąc pod uwagę okoliczności w jakich powstawał niż to, że jest na takim a nie innym silniku
źródło: image
PobierzRDR2 wygląda świetnie, ale już też bez przesady z w drugą stronę. DLSS 4 wygląda zajebiście, a poza tym to nie jest technologia gier. W GTA 6 również to będzie, ale przecież nikt nie zmusza do używania.
@Larsberg: Klasyczny temat ray tracingu. Wystarczy odpalić cyberpunka z ray/path tracingiem i różnica jest widoczna. Oczywiście
@Medonix: UE5 to jest niestety rak tej branży obecnie. Winszuję Epicowi tego co osiągnęli, że udało im się "sprzedać" dedykowany silnik do Fortnite, praktycznie każdego