Wpis z mikrobloga

@Chris_Karczynski: rozumiem i nie mam z tym żadnego problemu. Mam problem z tym, że stoi to w sprzeczności z interesem wspólnoty, której pan memcen chce przewodzić. Zgodzisz się, że prowadzenie klubu ze striptizem też jest legalne, ale jednak z jakiegoś powodu wzbudza wątpliwości co do opinii jego właściciela?
  • Odpowiedz
@VZee: Tak, ale czemu o tę jego kanclerię zesrały się tylko wykopki a nie inni kandydaci na przykład? Nie słyszę zarzutów od kontrkandydatów, że Menzten działa na niekorzyść budżetu polski, że wyprowadza kasę itd. Może prowadzenie takiej firmy przez polityka jest powszechnie akceptowane?
  • Odpowiedz
@Chris_Karczynski: dla mnie na przykład nie jest akceptowalne, bo pomijając względy etyczne, jest to też rażący konflikt interesów. Mam do tego prawo i nie muszę chyba patrzeć na to co myślą na ten temat panowie Kotłownia i Nałroki?
  • Odpowiedz
@Chris_Karczynski: wiadomo, nie ma nic złego w tym, że typ co uchwala a być może podpisuje m.in. przepisy podatkowe żyje z tego, że te przepisy są dziurawe. Normalna rzecz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@VZee: chris_karczynski to półgłówek zapatrzony w demagoga z marnej jakości doktoratem. Możesz mu podawać fakty, obalać idiotyczne postulaty konfederacji, ale on nie zrozumie, bo w materiale na tiktoku było ZAORANIE. Chłop nie rozumie budżetu państwa i co mu finansuje. On prawdopodobnie nie rozumie połowy słów, które piszemy w postach o polityce. A jak mu udowodnisz czarno na białym to ci napisze, że "wyrwane z kontekstu" albo że to tylko hasło
  • Odpowiedz
@dqdq1:
Do tego doradzał, by płacić minimalne podatki (iboxy itp), naciągając jakieś tworzenie strony dla firmy, udając że sa innowacyjnymi firmami.
Generalnie nie ma nic złego w tym, że ktoś chce jak najmniej płacić. ale jak polityk skupia sie na tym, by te najniższe podatki płacili ludzie będący w top 2% najlepiej zarabiajacych, to jest to żenujące. A potem p------i, że polska daje mało na obronnośc i będziemy w Putina
  • Odpowiedz
@dqdq1: ja chyba nie rozumiem calego przeslania. Przeciez malta nie jest zadnym rajem podatkowym i w duzej czesci przypadkow w polsce mozna zaplacic nizszy podatek niz na malcie. Ale mozliwe ze czegos nie rozumiem
  • Odpowiedz
Mentzen jest chciwy, niewielka część chciwych ludzi chce także, aby inni mieli dobrze i nie ma problemu płacić podatków. Mentzen do nich nie należy i jest zbyt głupi oraz egocentryczny, żeby zrozumieć jak działa świat i objawia się to takimi a nie innymi poglądami, które świadczą także o niedorozwinięciu intelektualnym.
  • Odpowiedz
@dqdq1 na wykopie już mocno czuć wyborami, pojawi się zaraz jakieś promowane konto jak printscreen kiedyś i będzie zalew contentu politycznego. Dziś wyciąganie jakiegoś żartu sprzed x miesięcy/lat z oskarżeniem o wyprowadzanie pieniędzy xd no, jest forma
  • Odpowiedz
@dqdq1: raczej pokazuje absurd, że ty musisz oddać państwu 70% tego co zarobisz a na Malcie rejestrujesz firmę i nagle podatki są niemal zerowe. Wszystko to w UE więc możesz bez problemu eksportować towary i produkty na całą UE bez ceł i podatków
  • Odpowiedz